Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Krádeže v zahradních chatkách

Jeseník - Zloději získají s malou námahou veliký úlovek 

 

Škodu za více jak 30.000 Kč způsobili během posledních dvou dnů chatoví zloději. Nejprve řádili v noci na 27. září v Jeseníku. V zahrádkářské osadě navštívili hned tři chatky. Především se zaměřili na nářadí a věci, které se dají lehce zpeněžit. S sebou nakonec odnesli elektrocentrálu, vrtačky, uhlovou brusku apod. V jedné z chat si také přivlastnili teleskopické nůžky. Při nešetrném zacházení jim však ulomili jeden z břitů, proto je při odchodu pohodili u plotu.

O své věci z rekreační chalupy přišel i 57letý muž v Žulové. Tady zloději odcizili motorovou pilu, elektrocentrálu a různé potraviny. Svojí nezvanou návštěvou tak způsobili škodu za 21.000 Kč.

Poslední štací, kterou lapkové navštívili, je Vápenná. V tomto případě se však jednalo o velmi hladové návštěvníky. Po vypáčení balkónových dveří odcizili nebo zkonzumovali cukrovinky, pivo, domácí víno a cigarety.

Na druhou stranu se kriminalistům podařilo dopadnout jednoho pachatele, který se na chaty zaměřil v červenci.

 Policejní komisař sdělil podezření 23letému mladíkovi z České Vsi ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Ten se ve čtyřech prokázaných případech vloupal do zahradních chatek nebo domků. Nejprve začal v Jeseníku. Na začátku července odcizil z volně přístupného zahradního domku křovinořez. O pár dnů později vyrazil na lov znovu. Tentokrát navštívil zahrádkářskou kolonii, ve které se vloupal do jedné z chatek. Ani nemusel používat násilí. Na trámku totiž našel zavěšené klíčky jak od hlavních dveří, tak od skladu s nářadím. Ve skladu pak odcizil benzínovou sekačku a elektrické nůžky na živý plot vše v hodnotě 9.000 Kč.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

29. září 2011

K poslednímu lupu se 23letý mladík vydal v polovině července. V České Vsi si v zahrádkářské kolonii vyhlédl dvě chaty, ze kterých odcizil nejen různé nářadí, ale také kabely, kanystry s benzínem nebo propanbutanovou láhev. Třiapadesátiletému poškozenému z Ostravy tak způsobil škodu za více jak 20.000 Kč.

vytisknout  e-mailem