Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže ve vlacích

MS kraj, Frýdek-Místek - také při cestování si dávejte pozor na své věci 

Policistům obvodní oddělení Frýdek – Místek v pondělí 7. února oznámil muž, že byl okraden ve vlaku. Dosud neznámý pachatel využil jeho spánku a mezi železničními stanicemi Ostrava hlavní nádraží a Baška mu odcizil peněženku, kterou si odložil vedle sebe na příruční stolek. Vzhledem k tomu, že v ní měl kromě osobních dokladů také hotovost a platební kartu, celkovou škodu vyčíslil na více než 2 000 korun. Za spáchání přečinů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Obdobným případem se zabývají také policisté oddělení hlavní nádraží Ostrava. Dva dny poté, tedy 9. února, přijali oznámení mladé ženy, které byl v rychlíku poblíž železniční stanice Vyškov odcizen mobilní telefon. Neznámý pachatel využil okamžiku, kdy se vzdálila ze svého sedadla a z kabátu pověšeného na háčku, odcizil přístroj  v hodnotě 15 000 korun. Dva roky odnětí svobody za spáchání přečinu krádeže hrozí také tomuto pachateli.

V této souvislosti policisté opět apelují na občany, aby si chránili svůj majetek a nenechávali své věci bez dozoru. Nezáleží na tom, zda nakupujete, občerstvujete se nebo cestujete. Někdy stačí jen pár minut, nepozornost, únava, roztržitost…

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělní tisku
10. 2. 2022

vytisknout  e-mailem