Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže ve zlatnictvích

TEPLICE - Díky statečným svědkům je zloděj ve vazbě a další zprávy. 

Krádeže ve zlatnictvích
     Minulý čtvrtek došlo v centru Teplic ke krádeži šperků ze zlatnictví. Pachatel požádal prodavačku o předložení zlatých řetízků, a když mu žena šperky ukázala, vytrhl jí celé plato z ruky a vyběhl z obchodu ven. Na ulici plato i dvaceti řetízky v hodnotě 65 tisíc korun zahodil a utíkal pryč. Za pachatelem vyběhla prodavačka, jejíž volání o pomoc vyslyšel náhodný svědek, který se rozběhl za pachatelem. Nebyl ale jediným, kdo nebyl lhostejný a okradené ženě pomohl. Když lapka doběhl na náměstí Svobody, nastoupil do taxíku, ve kterém chtěl ujet, před auto se ale postavila statečná žena, která mu zabránila v odjezdu. Pachatel tak musel z auta ven, narazil ale na dělníky, kteří uslyšeli volání, aby zloděje chytili. Neváhali, muže zpacifikovali a následně ho předali policistům. Ti 26letého cizince tento týden obvinili z přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
     V průběhu vyšetřování se do hledáčku kriminalistů dostal i další 33letý cizinec, kterého policisté podezřívali, že měl na zmíněné krádeži podíl. I když se mu nepodařilo prokázat účast na popsaném skutku, také se nejedná o žádného „svatouška“. Kriminalisté mu prokázali, že 29. října odcizil ze zlatnictví v centru Teplic 27 zlatých řetízků. Průběh krádeže zcela odpovídal způsobu, jakým šperky odcizil první obviněný, v tomto případě se však pachateli podařilo se zlatem v hodnotě 52 tisíc korun utéct. Devátého listopadu svůj „kousek“ zopakoval, stejným způsobem vykradl zlatnictví v Praze 7, kde odcizil 15 řetízků, během útěku z prodejny tři řetízky i s platem, na kterém byly vystaveny, zahodil. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 38 tisíc korun. Také tento cizinec si vyslechl obvinění z přečinu krádeže, a pokud soudce vyhoví návrhu policistů, poputuje do vazební věznice, kde bude čekat na soud i s druhým zlodějem.
 
Okradla svou matku
     O 34 tisíc korun připravila 31letá žena svou matku, která bydlí v Bílině. V první polovině loňského roku bydlela se svou matkou a v průběhu této doby využila její slepoty a otevřela její dopis. V tom poškozené přišla úvěrová karta s limitem 40 tisíc korun, o kterou si zažádala. Podezřelá bez vědomí a souhlasu své matky telefonicky tuto kartu k revolvingovému úvěru aktivovala, a následně prostřednictvím karty opakovaně nakupovala a vybírala peníze. Přestože utratila téměř celou částku, tedy čtyřicet tisíc, zaplatila pouze čtyři splátky úvěru, zbytek peněz neuhradila. Policisté ženu obvinili z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které může jít až na dva roky do vězení.
 
Taška zlákala zloděje
     Taška odložená na sedadle zaparkovaného vozidla byla nepřekonatelným lákadlem pro neznámého pachatele. Ten včera v dopoledních hodinách vnikl v Bílině do uzamčeného auta a tašku s peněženkou, osobními doklady, penězi a dalšími věcmi v hodnotě 11 tisíc korun odcizil. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky za mřížemi.
 
 
Teplice, 22. 11. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem