Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže věcí z vozidel

Zloději brali i školní pomůcky  

   Policisté z obvodního oddělení Plzeň - Slovany šetří od včerejšího dne případ krádeže a neoprávněného držení platební karty. Krátce před třetí hodinou odpoledne zjistil 38letý muž, že mu někdo vykradl automobil tovární značky Fiat Punto, který stál zaparkovaný v Habrmannově ulici v Plzni. Zatím neznámý lapka poškodil zámek předních dveří u řidiče a vnikl dovnitř. Z interiéru vozu se ztratily dva batohy se školními  potřebami, kasírtaška, peněženka s platební kartou, pánská bunda a doklady. Majitel vyčíslil škodu na více než 9 tisíc korun.
   O tři hodiny později přišla krádež věcí z vozidla nahlásit slovanským policistům i 34letá žena z Plzně. Vůz Peugeot 206 zaparkovala v Lobezské ulici v Plzni a když se k němu po čtvrt hodině vrátila, zjistila, že má rozbité okno u předních dveří a chybí jí  několik věcí. Do policejního protokolu uvedla, že postrádá značkovou kabelku, mobilní telefon, doklady, platební kartu, doklady potřebné do zaměstnání a od automobilu, 1500 korun a notebook. Celkem škodu vyčíslila na více než 37 tisíc korun.
   Kolem půl sedmé večer přišla na obvodní oddělení Plzeň - Bory nahlásit krádež věcí z vozidla také 40letá žena z Tachovska. Ta zaparkovala Škodu Felicii u nákupního centra na Borech a přibližně na dvacet minut se vzdálila. Po návratu zjistila, že má rozbitý zámek a chybí jí notebook, který ležel na zadní sedačce, doklady a klíče. Policistům uvedla, že věci byly v hodnotě 9 tisíc korun.
   I přes veškerá varování, že automobil není trezor, si někteří motoristé neustále nechávají ve svých vozech různé doklady a cennosti. Tím nahrávají zlodějům, kteří toho využijí velice rychle. Proto znovu policisté apelují na všechny řidiče a spolujezdce, aby v automobilech nenechávali žádné věci a vše si brali s sebou.
 

nprap. Bc. Martina Hábrová

vytisknout  e-mailem