Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže věcí z vozidel

Majitelé oznámili vloupání 

    V Klatovech vnikl v úterý odpoledne neznámý pachatel na ulici Gorkého do vozidla zn. Škoda Felicia a odcizil osobní doklady poškozeného i doklady k vozidlu, peněženku, kalhoty a různé dokumenty. Majiteli vznikla škoda 3 700 Kč.
     V noci ze středy na čtvrtek v Klatovech vnikl neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla zn. Lancia a odcizil airsoftovou výbavu. Z dalšího vozidla zn. Suzuki vzal bundu. Celková škoda činí 29 000 Kč.
 
 Doporučení pro majitele vozidel:
 
 Klíčky + doklady k vozidlu
Pečlivě se starejte o klíčky od vozidla. Zbytečně je nikomu nesvěřujte, zejména ne cizím osobám.   Náhradní klíče ukládejte vždy na jednom místě, rozhodně ne ve vozidle!
    Při kontrolách vozidel a řidičů se policisté setkávají s mnoha řidiči, kteří hledají doklady od vozidla na různých místech uvnitř. Opět varujeme občany, nezanechávejte doklady ve vozidle. Při odcizení Vás čeká mnoho vyřizování na úřadech a doklady může pachatel různým způsobem zneužít.
 
Autorádio=pachatelé obratem prodávají dalším osobám
     Při koupi autorádia do vozidla dejte přednost rádiu s odnímatelným panelem či rádiu s možností vyjímání. Panel či odnímatelné rádio nikdy ve vozidle nenechávejte. Rádio neschovávejte v autě, zejména ho nevkládejte do odkládacích prostor.
 
 Před odchodem od vozidla
    Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla.  Aktivujte všechna zabezpečovací zařízení!
 
  
Zavazadlový prostor vozidla není vhodný pro úschovu cenných věcí
    Nikde, zejména před obchodem, restaurací či třeba budovou zaměstnání nedávejte nápadně do kufru cenné věci. Pachatelé si často své oběti právě na takových místech vytipují a při vloupání do vozidla jdou tzv. najisto. Proto vezměte věci vždy s sebou např. kabelky.
 
 
     
 
 
nprap. Ladmanová Dana
2.9.2011
 
 
   

vytisknout  e-mailem