Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže věcí z vozidel

KLATOVY - Majitelé vozidel jsou neponaučitelní. Uvádíme doporučení, jak bezplatně zabránit dalším vloupáním. 

     Na obvodním oddělení v Klatovech přijali policisté dvě oznámení o vloupání do zaparkovaných vozidel tovární značky Škoda Fabia.

     V obci Tajanov vnikl neznámý pachatel do vozidla ve čtvrtek 9. února tohoto roku v době od 13.10 do 13.50 hodin. Pachatel rozbil skleněnou výplň ve dveřích a z vnitřních prostor odcizil dámskou sportovní tašku, ve které byla peněženka s finanční hotovostí, osobní doklady poškozené, platební karta peněžního ústavu a svazek klíčů.

    Do druhého vozidla pachatel vnikl v pátek 10. února v době od 15.05 do 15.15 hodin v Klatovech v ulici Mánesova v blízkosti mateřské školy. Ve vozidle též rozbil skleněnou výplň ve dveřích a vzal dámskou kabelku, ve které měla poškozená mobilní telefon, svazky klíčů, peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady a platební kartu peněžního ústavu.

Poškozením vozidel a odcizením věcí vznikla škoda přesahující šestadvacet tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

D O P O R U Č E N Í:

     Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky nebo dokumenty!

      Vedle cenných věcí nenechávejte ve vozidle ani další věci, např. oblečení. Věc, která je pro vás tzv. „bezcenná“,  může pachatele nalákat.

          Naše lhostejnost zlodějům nahrává, a proto si všímejte pohybu osob na parkovištích. Pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo už se dokonce do některého vloupává, volejte ihned Policii České republiky na linku tísňového volání 158.

Zavazadlový prostor vozidla není vhodný pro úschovu cenných věcí

    Nikde, zejména před obchodem, restaurací či třeba budovou zaměstnání nedávejte nápadně do kufru cenné věci. Pachatelé si často své oběti právě na takových místech vytipují a při vloupání do vozidla jdou tzv. najisto. Proto vezměte věci vždy s sebou např. kabelky.

Kontrola

Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření i uzamčení všech dveří vozidla.  Aktivujte zabezpečovací zařízení, kterými Vaše vozidlo chráníte!

 Klíčky  + doklady k vozidlu

    S pečlivostí se postarejte o klíčky od vozidla. V žádném případě je nesvěřujte cizím osobám.   Náhradní klíče neukládejte v žádném případě uvnitř vozidla!

    Při kontrolách vozidel a řidičů se policisté setkávají s mnoha řidiči, kteří hledají doklady od vozidla na různých místech uvnitř. Opět varujeme občany, nezanechávejte doklady ve vozidle, které může pachatel různým způsobem zneužít. Při odcizení Vás čeká mnoho vyřizování na úřadech.

    Ke krádežím vozidel nebo věcí z automobilů dochází na různých místech, především na parkovištích u panelových domů,  obchodních domů, mateřských škol,  sportovních objektů, restaurací, penzionů i hřbitovů.

 

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

13. února 2017

vytisknout  e-mailem