Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Krádeže vloupáním

Přerovsko - lapkové " navštívili " prodejnu potravin, zahradní kůlnu a čtyři motorová vozidla 

Z úterý na středu došlo v Prosenicích ke vloupání do prodejny potravin. Lapka vypáčil dvoje dveře, vedoucí do prodejny a vnikl dovnitř. Z prodejních prostor ukradl kovový stojan na cigarety i s cigaretami různých značek. Celková škoda byla vyčíslena na 44 tisíc korun. 
 V tomto případě se lapka v době od 27.7.2011 28.7.2011 vloupal do zahradní kůlny v zahrádkářské kolonii Pod nemocnicí v Přerově. Po překonání petlice do kůlny vnikl a ukradl z ní 4 prodlužovačky, 4 kusy přenosných světel a kufřík s nářadím. Poškozenému majiteli (1955) byla způsobena celková škoda za 7 000 korun.  
 Z úterý na středu došlo v Oseku nad Bečvou ke vloupání do osobního motorového vozidla VW Passat. Lapka rozbil přední okno a vnikl do auta. Z vnitřních prostor ukradl  navigaci s rádiem. Poškozené společnosti byla způsobena škoda za 24 tisíc korun.
Ve středu v dopoledních hodinách došlo ke vloupání do osobního motorového vozidla Š-Felicia. zaparkovaného u kamenolomu ve Výklekách. Lapka vnikl do auta a ukradl z něj zde ponechanou peněženku s osobními doklady, kartami k účtům a finanční hotovostí. Poškozenému majiteli (1953) byla způsobena škoda za 5100 korun.
Ve všech případech byly policejní orgánem zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí sbobody až na dvě léta. 
K dalšímu případu krádeže vloupáním do vozidla došlo dnešního dne (4.8.2011) v časných ranních hodinách.  Tentokrát si lapka vybral nákladní vozidlo Iveco, zaparkované na parkovišti ve Staměřicích. Po vypáčení zámku se mu podařilo vniknout do kabiny auta, ze které ukradl peněženku a pánskou tašku, mobilní telefon, peníze , osobní doklady a dvě platební karty. Celková škoda odcizením a poškozením, která byla způsobena devětačtyřicetiletému majiteli, byla vyčíslena na téměř 16 tisíc korun.
Dalším " navštíveným " vozidlem se stalo nákladní vozidlo Iveco Crusor, zaparkované u kruhového objezdu silnice v Drahotuších. Do něj se lapka vloupal také dnešního dne 4.8.2011 v časných ranních hodinách. Po překonání bočního okna na dveřích vnikl do kabiny auta. Z ní ukradl mobilní telefon, složku na doklady, osobní doklady, platební kartu a další písemnosti. Celková škoda odcizením a poškozením, která byla způsobena firmě a sedmačtyřicetiletému cizinci byla vyčíslena na 4 400 Kč.
V těchto dvou případech byly policejním orgánem zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozmění  platebního prostředku, na které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.

4.8.2011

por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem