Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Krádeže vloupáním

Prostějovsko - Nápojové a telefonní automaty a ani rodinné domy neunikly pozornosti zlodějů.  

Nápojové a telefonní automaty měly nezvaného hosta
Někdy v čase od 5.11.2013 do 8.11.2013 došlo ke vloupání do dvou nápojových automatů v Prostějově – na ulici Mathonově v jednom z nemocničních oddělení a Janáčkově ve vestibulu vlakového nádraží. Zatím neznám pachatel z nich ukradl z mincovníku peníze. Celková škoda byla vyčíslena na 11 500 korun.
 
V pátek v nočních hodinách pak došlo ke vloupání do telefonního automatu na ulici Vrahovické v Prostějově. Tady zatím neznámý pachatel ukradl z mincovníku peníze. Přesná výše škody nebyla zatím stanovena, bude upřesněna dodatečně.
 
V neděli 10. listopadu pak došlo ke vloupání do telefonního automatu na ulici Vrahovické, který se nachází u zastávky autobusové linky MHD Hanačka. Tady neznámý pachatel nejenže ukradl z mincovníku peníze, ale telefonní automat poškodil natolik, že byl nefunkční. Výše škody nebyla zatím stanoven, bude upřesněna dodatečně. V tomto případě zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestné poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody v rozmezí od 1 do šesti let.
 
Vykradené rodinné domy
V pátek 8. listopadu v odpoledních došlo ke vloupání do dvou rodinných domů na ulicích Stroupežnického a Duhové v Prostějově. Zatím neznámého pachatele neodradilo ani to, že oba domy jsou obehnány plotem. Oplocení přestřihl a vnikl na přilehlé zahrady. Nejprve se vloupal do rodinného domu na ulici Stroupežnického, ze kterého odcizil fotoaparát a notebook. Majiteli způsobil škodu za 44 tisíc korun. Pak se ve stejném čase a stejným způsobem dostal i k domu na ulici Duhové. Z něho vzal čtvery náramkové hodinky, peníze a několik kusů šperků. Majitelům způsobil škodu v předběžné výši 12 tisíc korun. Není vyloučeno, že bude daleko větší.
 
Dalším vykradeným domem je rodinný dům na ulici Krásné v Prostějově. Do něho vnikl zatím neznámý pachatel někdy v noci z pátku na sobotu. Z něho ukradl klíče od dvou vozidel, svazek klíčů, mobilní telefon a notebook. Také vnikl do garáže, kde za pomoci odcizených klíčů jedno z vozidel odemkl, prohledal, ale nic nevzal. Majiteli způsobil škodu za téměř 39 tisíc korun. Ve stejném čase a na stejné ulici se zatím neznámý pachatel pokusil vloupat do dalšího z rodinných domů. Poškodil vstupní dveře, ale do domu se mu vniknout nepodařilo. Přesto majiteli způsobil škodu poškozením za 10 tisíc korun.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

11.11.2013

vytisknout  e-mailem