Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže vloupáním do rekreačních chat

Tábor – Bzová – Čelkovice – Škody jdou do desítek tisíc korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po případu krádeže vloupáním do stodoly na Soběslavsku (viz. včerejší tiskový servis) šetří obdobné krádeže i policisté na Mladovožicku i Táborsku.
V době od 8. do 22. března 2015 vnikl zloděj do dvou rekreačních chat v katastru obce Bzová. Odcizil zde starší, přesto stále pojízdný motocykl značky Jawa - ČZ 250, červené barvy, bez registrační značky, dále pak náhradní motor na uvedený stroj a z každé z chat rovněž domácí vodárnu. Majitelům způsobil souhrnnou hmotnou škodu ve výši bezmála 50 000 korun.
Další zloděj pak kradl v chatové osadě U Jezu v Táboře – Čelkovicích. V nočních hodinách z 21. na 22. března 2015 zde z jedné z chat odcizil zde uloženou benzinovou koloběžku černé barvy a dvě ponorná kalová čerpadla. Majitel odhadl svou škodu na bezmála 8 000 korun.
Opětovně připomínáme, že předsezónní období, kdy majitelé postupně naváží do rekreačních objektů různé cennosti, avšak na chatách či chalupách ještě nezůstávají, je příležitostí pro zloděje. Zabezpečení svého majetku tak věnujte odpovídající pozornost.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
24. března 2015
 

vytisknout  e-mailem