Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, vydírání, podvod a další

SOKOLOV - 2 obvinění muži 

Kriminalisté sdělili 11. 1. 2013 dvěma mužům ve věku 19 a 23 let obvinění z několika skutků. Oba muži mají sděleno obvinění z krádeže a porušování domovní svobody. Mladší z mužů je navíc obviněn z vydírání, podvodu a neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru.

Mladší z mužů měl sám v říjnu v Sokolově najít občanský průkaz, navštívit majitele tohoto průkazu a požadovat po něm částku 100 Kč za nalezení dokladu. Poškozený muži řekl, že nemá peníze. Obviněný poté odešel, avšak opakovaně se vracel, vyhrožoval ublížením na zdraví jemu i jeho rodině a kromě peněz požadoval různé hodnotné věci. Postupně mu poškozený vydal 2 herní konsole, MP3 přehrávač, mobilní telefon a celkem 120 Kč. Dle odborného vyjádření tak obviněný způsobil poškozenému škodu ve výši 6 700 Kč.

Dalšího skutku se měl 19letý obviněný dopustit v prosinci také v Sokolově. Násilím měl vniknout do bytové jednotky, kde nějakou dobu přebýval. Během svého pobytu měl vytrhnout a poškodil plynová kamna, poškodit plynový přívod ke kamnům a z bytu odcizit jedny interiérové dveře, čímž poškozenému způsobil dle odborného vyjádření 4 500 Kč.

Oba muži společně měli v prosinci loňského roku vniknout do bytové jednotky v Sokolově. Byt měli prohledat a odcizit počítačovou sestavu s různým příslušenstvím, kancelářské křeslo a televizor. Navíc měli vytrhnout v koupelně vývod z vodovodního kohoutku ve vaně, poté byt opustili. Mladší z mužů měl také odcizit svazek klíčů z vozíku ve zdravotnickém zařízení v Sokolově. Oba obvinění se měli poté společně do zařízení vrátit a zkoušet klíče kam patří s úmyslem něco zcizit. Žádné dveře, kam by klíče pasovali, však nenašli. Dále měli společně odcizit z jednoho bytu v Sokolově skříň, pokojovou obývací stěnu, postel s matrací, konferenční stolek, plynový sporák, plechovou kuchyňskou linku a vestavěnou kuchyňskou skříň.
Další čtyři případy krádeže měl 19letý obviněný spáchat se svým dalším komplicem, který je také kriminalisty stíhán. Společně měli odcizit 4 pneumatiky s letním vzorkem, 4 kusy hliníkových disků, sadu 4 zimních pneumatik a sadu zimních pneumatik včetně alu disků.

Celková škoda je vyčíslena na 34 tis. Kč. Starší z mužů byl již za krádež odsouzen Okresním soudem v Chebu. Hrozí mu tak nyní až tříletý trest odnětí svobody. Druhému obviněnému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
14. ledna 2013
 

vytisknout  e-mailem