Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, vydírání, týrání zvířat

CHEB, SOKOLOV - Okradl seniorku, hledáme svědky  

Kradl sportovní potřeby
Policisté z Obvodního oddělení Sokolov město sdělili podezření z krádeže 22 letému muži ze Sokolova. Muž se měl vloupat v době od 19. do 20. dubna letošního roku do klubovny sportovců v Sokolově. Klubovnu měl prohledat a odnést si sportovní potřeby fotbalistů v celkové hodnotě 6 300 Kč. Podezřelý měl vniknout i do dalších prostor klubu z nich však nic neodcizil. Celková škoda je vyčíslena na částku 11 300 Kč, z toho necelých pět tisíc je škoda na poškozeném majetku.
 
Vydírání
Chebští kriminalisté sdělili 33letému muži podezření z přečinu vydírání. Muž měl v březnu letošního roku ve Františkových Lázních v restauračním zařízení fyzicky napadnout poškozeného otevřenou dlaní do oblasti hlavy. Následně měl podezřelý muže vyzvat, aby s ním šel ven, to ale poškozený odmítl. Jelikož mu, ale podezřelý začal vyhrožovat, že pokud nepůjde ven, udeří ho znovu, poškozený raději uposlechl a šel ven.  Podezřelý měl před restaurací poškozenému sdělit, že dluží peníze jeho kamarádovi a že je musí hned vrátit. Muž se bránil a tvrdil, že nikomu nic nedluží a žádné peníze nemá. Podezřelý měl však poškozenému vyhrožovat tím, že pokud si peníze někde nepůjčí, tak neodejde živý. Z obavy o svůj život si tak poškozený peníze vypůjčil, dal je podezřelému a z restaurace odešel.
 
Týrání zvířat a nedovolené ozbrojování
Policisté v Mariánských Lázních zahájili úkony trestního řízení ve věci spáchání přečinu nedovolené ozbrojování a týrání zvířat. Policisté se zabývají tímto případem od 24. dubna letošního roku. O den dříve mělo dojít mezi obcemi Dolní Žandov a Salajna k usmrcení tří štěňat zastřelením. Zastřelená štěňata měla být poté pohozena na poli. Policisté již k této věci vyslechli 49letého muže a také zajistili neoprávněně upravenou pušku, kterou vlastnil. Puška je v současné době na expertíze, kde se zkoumá. V případě prokázání viny bude pachateli za týrání zvířat hrozit až tříletý trest odnětí svobody.
 
Okradená seniorka
Policisté pátrají po doposud neznámém pachateli, který okradl seniorku v Sokolově. Dne 24. 4. 2013 v 16:45 hodin neznámý muž přistoupil k ženě v ulici Rokycanova poblíž obchodního domu. Využil chvíle, kdy se žena shýbala pro tašku, kterou měla položenou na zemi vedle nohy a jakmile se začala narovnávat, tak jí tašku z ruky a utekl. Žena přišla mimo jiné o své doklady a větší finanční hotovost.
Policisté žádají svědky této události, aby poskytli informace prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
25. dubna 2013

vytisknout  e-mailem