Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže z kanceláří z budov státních institucí

Kamery zachytily podobu podezřelých osob, které odcizily osobní věci v budově vysoké školy, soudu, úřadu nebo dokonce nemocnice. 

1) Policisté z místního oddělení v Libni pracují od konce letošního července na případu sériových krádeží z neuzamčených kanceláří, odkud neznámý muž odcizil kabelky s peněženkami, hotovostí, doklady, platebními kartami a mobilními telefony. První případ krádeže evidují z 22. července, kde neznámý muž středního věku odcizil z neuzamčené vrátnice jedné z vysokých škol v ulici Magdalény Rettigové dámskou béžovou kabelku a z budovy utekl. Způsobil škodu necelých šest tisíc korun, ovšem o dva dny později odcizil stejný muž z úřadu v ulici U Meteoru na Praze 8 černou tašku s osobními věcmi v hodnotě asi 13 tisíc korun. Třetí případ pak zaznamenal kamerový systém v nemocnici v Budínově ulici, odkud z lékařské místnosti ortopedického oddělení odcizil mladému lékaři mobilní telefon, hotovost a náramkové hodinky v hodnotě necelých padesát tisíc korun. Podezřelý byl oblečený do světle modrých džínů s černým koženým opaskem a černého trička s krátkým rukávem. Na nohou měl černé boty a na zádech černý látkový batoh. Levou ruku měl ovázanou v oblasti zápěstí obinadlem.
 
Policisté díky kamerovým systémům znají podobu podezřelého muže, nicméně stále neznají jeho totožnost. Žádají tak veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém muži, který se dopustil trestného činu krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku, za což mu v případě dopadení hrozí až dvouleté vězení. Jakékoliv informace k jeho pohybu nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
2) Od 27. srpna pak policisté z místního oddělení na Žižkově pracují na případu krádeže pánské peněženky z  budovy soudu v Jagellonské ulici. Do budovy vstoupila nejprve trojice osob a u ostrahy se začali muž a žena podrobovat prohlídce. Druhý muž pouze stál opodál a nakonec čekal u hlavního vchodu. Dvojice pak společně procházela chodbami instituce a hledala kancelář soudkyně. Žena se totiž měla dostavit na jednání k soudkyni za spáchané krádeže v obchodě. Podezřelý ovšem v jeden okamžik využil neuzamčených dveří jedné kanceláře, vstoupil dovnitř, odkud z police odcizil volně položenou pánskou peněženku s finanční hotovostí asi sedm tisíc korun a utekl.
 
Žena se zajímala o svůj případ a svému známému nevěnovala pozornost, z budovy pak odešla po dvaceti minutách. Policistům se podařilo tuto ženu vypátrat a ta jim o svém známém pověděla pouze to, že se jmenuje Milan a na území hlavního města Prahy by se měl podle jejích slov pohybovat mezi narkomany. Policisté rovněž i tohoto muže podezřívají z trestného činu krádeže.
 
Podezřelý je ve věku kolem třiceti let, vysoký asi 190 centimetrů, štíhlé postavy. Má světle hnědé vlasy a v době krádeže měl plnovous. Oblečený byl do tmavých kalhot, světle modrého svetru s vodorovnými proužky, na nohou měl bílé sportovní boty s třemi černými pruhy značky Adidas a ve vlasech sluneční brýle. Jakékoliv informace k jeho pohybu, pobytu nebo totožnosti přijmou policisté rovněž na bezplatné tísňové lince 158.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 30. 10. 2013
Odkazy do noveho okna

Podezřelý na chodbě v nemocnici

Podezřelý na chodbě v nemocnici 

Detailní náhled

Podezřelý vchází do budovy úřadu

Podezřelý vchází do budovy úřadu 

Detailní náhled

Podezřelý z krádeže v budově soudu

Podezřelý z krádeže v budově soudu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem