Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádeže z novostavbové části objasněny

Policisté zadrželi zloděje, kteří po dobu tří měsíců páchali majetkovou trestnou činnost  

     Policisté z OOP Unhošť na základě vlastních poznatků zadrželi dva muže, kteří se v letních měsících v rozmezí od července do září 2012 dopouštěli majetkové trestné činnosti na území obcí Doksy a Velká Dobrá. Pachatelé nejprve po překonání oplocení vnikli na pozemek v obci Doksy v Polní ulici a poté z pergoly odcizili koňský chomout v hodnotě 1 000,-Kč ku škodě majitelky. Dále přibližně v 15 případech u neobydlených novostaveb v obci Velká Dobrá v novostavbové části u kruhového objezdu, v ulici Západní a taktéž v obci  Doksy v ulicích Ovčáská, Borová a Smrková v uvedené době odcizili dosud přesně nezjištěné množství el. kabelů cca 200m. Pachatelé tyto kabely stříhali a vytahovali ze zdi  a z antoníčků. V jednom případě v Zahradní ulici v obci Doksy odcizili z pozemku novostavby   uschované lešení .  K poslednímu činu této trestné série došlo dne 3. září 2012 ve 22. hodin, kdy po  překonání oplocení u rodinného domu v ulici Družecká v obci Doksy vnikli na pozemek a odcizili zde 3 kusy keramických sošek. Předběžná celková škoda je ve výši 10 000,-Kč. Policisté na základě předchozího souhlasu státního zástupce OSZ Kladno oba podezřelé muže zadrželi dne 4. září 2012. Po provedení prvotních a procesních úkonů na policejní služebně v Unhošti, byli eskortováni do policejní cely. V současné době jsou oba pachatelé ve věku 31 let z Mostu a 18 let z Prahy podezřelí z trestného činu krádeže, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody. 

5. září 2012

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z Kladenska

Zadržený zloděj - ostraha obchodního domu v Kladně v ulici Obránců Míru spatřila dne 4.9.2012 v odpoledních hodinách mladíka, který si uložil do batohu zboží a následně s ním bez zaplacení prošel pokladní zónou. Ostraha podezřelého vyzvala k odevzdání neproplaceného zboží. Jednalo se o 37 kusů čokolády o 100 g hmotnosti v celkové škodě 958,-Kč. Nepoškozené čokolády byly navráceny zpět do prodejny. Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelou osobou je 19 letý mladík z Kladna,který se již v minulosti dopustil majetkové trestné činnosti a od února 2012 je odsouzen mimo jiné pro trestný čin krádeže se zkušební dobou do března 2013. 

Vloupání do prodejny - dne 3.9.2012 bylo oznámeno na OOP Kladno vloupání do prodejny v ulici Vašíčkova v Kladně, ke kterému došlo v době mezi 2. až 3.9.2012. Neznámý pachatel za užití násilí vnikl do prodejny a následně odcizil notebook, cigarety,lihoviny,vína různých značek a sladkosti. Svým jednáním způsobil škodu ve výši necelých 103 000,-Kč, z čehož 10 000,-Kč činila škoda způsobená poškozením.  

Odcizené nářadí - dne 4.9.2012 byla oznámena krádež el. nářadí, ke které došlo v době mezi 15.8. až 4.9.2012. Neznámý pachatel násilným vniknutím poškodil mříž vedoucí do sklepení rekonstruovaného domu v Kladně v ulici V. Mašnera a poté odcizil věci. Jednalo se o el. nářadí, kompletní datové a el. instalační rozvody. Policie případ prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže. 

vytisknout  e-mailem