Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, zpronevěra, výtržnictví

KARLOVARSKÝ KRAJ - Krácení daně 

Výtržník v autobuse
Dvaadvacetiletý muž je podezřelý z výtržnictví. Dne 26. 4. měl muž nastoupit v ulici Sokolovská v Karlových Varech do autobusu. Zároveň byl řidičem vyzván k opuštění autobusu, jelikož měl neplatnou jízdenku. Muž však odmítal vystoupit a před nejméně čtyřmi cestujícími měl řidiče slovně napadat. Muž měl na řidiče sprostě křičet a několikrát udeřit do skleněné přepážky, dělící řidiče a cestující. Navíc měl postříkat krabicovým vínem skleněnou přepážku, přístrojovou desku, přední čelní sklo a podlahu.
 
Odcizil nepojízdné vozidlo
Policisté z Karlových Varů zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže. Přečinu se měl dopustit 32letý muž z Chebu. Začátkem dubna měl podezřelý v Karlových Varech v ulici Plzeňská z volně přístupné odstavné plochy mezi domy odcizit nepojízdné vozidlo Citroen, které naložil na podvalník zapřažený za osobní vozidlo a odvezl ho do Chebu, kde jej složil a ponechal. Svým jednáním měl způsobit poškozenému škodu ve výši 10.000 Kč
 
Krátil daně
Cizinec z Chebu je obviněn z přečinu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby. V únoru letošního roku zahájili kriminalisté úkony trestního řízení. Cizinec je obviněný z toho, že jako osoba samostatně výdělečně činná nezaúčtoval v účetním období v účetní knize všechny účetní případy a nepřiznával téměř žádné své zdanitelné příjmy. Svým jednáním měl tak zkrátit svoji daňovou povinnost v roce 2009 a způsobit tak finančnímu úřadu v Chebu škodu v celkové výši 154 tis. Kč.
 
Chycen při krádeži dřeva
Pětatřicetiletý muž si vyslechl obvinění z pokusu krádeže dřeva od sokolovských kriminalistů. Další dva spolupachatelé se zodpovídají z přestupku. Všichni byli dne 26. 4. 2013 v poledne přistiženi policejní hlídkou poblíž Krásné Lípy u Březové na Sokolovsku. U silnice III. třídy měli muži porazit stromy s úmyslem odcizit dřevo. Káceli pouze břízu. Hlídka přijela na místo ve chvíli, než stačili dřevo naložit do vozidla. Pětatřicetiletý muž se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl rozhodnutím Okresního soudu v Karlových Varech odsouzen a potrestán za trestný čin krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Zpronevěra svěřených finančních prostředků
Ze zločinu zpronevěry sdělili sokolovští kriminalisté obvinění 49letému muži ze Sokolovska. Muž si měl přisvojit část finančních prostředků, které byly vyúčtované a vyplacené jeho osobě jako doplatek invalidního důchodu patřící jeho synovi, jenž je zbaven způsobilosti k právním úkonům. Obviněný byl řádně poučen o právech a povinnostech při výkonu funkce a o významu opatrovnictví, což stvrdil podpisem, a tudíž si byl vědom povinnosti hospodařit s finančními prostředky nesvéprávného v jeho prospěch. V rozporu s tímto poučením  měl z těchto finančních prostředků zakoupil bez svolení soudu bytovou jednotku za částku 300.000,- Kč, kterou nechal zapsat na svou osobu v katastru nemovitostí.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
28. dubna 2013

vytisknout  e-mailem