Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krádeží chtěl údajně majiteli trafiky pomoci

ČESKOLIPSKO - Případ krádeže "milionových" losů objasněn. 

Policisté už znají jméno zloděje, který 29. ledna odcizil v trafice v Jiráskově ulici v České Lípě celkem 21 výherních losů s názvem "200 milionů" v hodnotě 6 500 korun. Je jím 19letý mladík z České Lípy, který se v pátek 5. února  přišel na obvodní oddělení policie v České Lípě ke krádeži přiznat. Policisty tím překvapil, na takovou spolupráci s pachateli opravdu zvyklí nejsou. 

Mladík měl ovšem ke svému činu velmi originální výmluvu. Tvrdil, že se krádeží nechtěl obohatit, ale že touto cestou chtěl jen majiteli prodejny ukázat to, jak je zde  snadné krást a apelovat na něj, aby si ji proti krádežím lépe zabezpečil. S tím ale nekoreponduje ta skutečnost, že všechny odcizené stírací losy použil pro sebe, aniž by je majiteli vrátil. Do policejního protokolu uvedl, že na ně vyhrál jen 2 000 korun, které si nechal od Sasky vyplatit.

Policisté mu i přes jeho snahy o lepší zabezpečení trafiky hned v pátek předali ve zkráceném přípravném řízení záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže. Uvidíme, jak celou záležitost a pachatelovy "motivy" činu vyhodnotí soudce.

 

200Milionu-vejir.png


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. 2. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

 

vytisknout  e-mailem