Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krádeží měl víc než dost

BÍLÝ POTOK - V policejní cele skončil 23letý mladík, který se v průběhu roku dopustil několika krádeží na teritoriu hejnických policïstů. 

Hejnickým policistům se ve spolupráci s libereckými kriminalisty podařilo objasnit několik majetkových deliktů spáchaných v průběhu letošního roku. Ve třech případech se jednalo o krádeže vloupáním do rekreačních chalup v obci Bílý Potok, v jednom případě do domu tzv. "Paternotte"  ve stejné obci. A v obci Bílý Potok byli policisté nejúspěšnější, neboť objasnili ještě krádež kompletních kol ke kolovému bagru Caterpillar. Další případ, který se policistům podařil objasnit, byla krádež vloupáním do sklepních prostor rekreačního střediska Jizerka v Lázních Libverda. Jeden objasněný případ byl i v Raspenavě, který se týkal vloupání do samostatně stojící dílny k motorovým vozidlům. A v neposlední řadě policisté vyřešili i případ zpronevěry mobilního telefonu, který si obviněný muž zapůjčil a následně jej dal do zástavy.

Uvedených krádeží se dopustil 23letý mladík z Hejnic, který skončil v policejní cele. Policisté mu již sdělili obvinění ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které může dalších pět let strávit za mřížemi.

Mladík napáchal celkovou škodu za bezmála 192 tisíc korun. V mnoha případech bylo mezi odcizenými věcmi elektrické, ale i ruční nářadí jako motorové pily, rozbrušovačka, sekera, dále elektronika - například satelity, hifi věž, PC panel nebo se staly předmětem jeho zájmu i olejové měděné chladiče a kola ke kolovému bagru. Nejdražší odcizenou věcí byl litinový článkový kotel na tekutá paliva v hodnotě 100 tisíc korun. Naopak mezi nejlevnějšími odcizenými věcmi byl akohol a krmení pro kočky. V jednom případě dokonce odešel mladík i s prázdnou. Bylo to v přípdě vloupání do domu tzv. "Paternotte v Bílém Potoce, kde dům mladík sice prohledal, ale nakonec z něj nic neodcizil. A v jednom případě si půjčil mobilní telefon, který již majiteli zpět nevrátil a dal jej do zástavy. Peníze ze zástavy následě použil na nákup jídla.

Vzhledem k tomu, že mladík měl již za sebou trestní minulost (v měsíci únoru letošního roku ho odsoudil Okresní soud v Liberci za přečin krádeže), a škoda, kterou způsobil, nebyla nijak malá, podají policisté podnět, aby byl vyšetřován vazebně.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207
26. července 2013

vytisknout  e-mailem