Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeží se dopustil ve třech případech

CHEBSKO – Způsobil škodu kolem 21 tisíc korun.  

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 38letého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání přečinů Krádeže a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný se dopustil trestných činů hned ve třech případech. V prvním případě se muž nestyděl krást ani v domově pro seniory. Zde z místnosti personálu odcizil batoh s dámskou peněženkou. V té se nacházela platební karta, osobní doklady poškozené a finanční hotovost ve výši kolem 1800 korun.

V druhém z případů vstoupil do budovy jedné z ašských škol, kde z psacího stolu jednoho z kabinetů odcizil tři prsteny a jeden řetízek ze žlutého kovu, dámské hodinky a finanční hotovost. Svým jednáním tak způsobil škodu ve výši kolem 14 tisíc korun.

V posledním případě vnikl do kanceláří jedné firmy v Aši. Využil nepřítomnosti poškozené a z kabelky jí odcizil dámskou peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí 1000 korun a 30 Euro. Dále pak dva řetízky jeden z bílého a druhý ze žlutého kovu, pár náušnic a platební kartu.

Svým jednáním způsobil celkovou škodu kolem 21 tisíc korun.

Takového jednání se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen.

Policejní komisař podal na obviněného podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby.

Pokud soud obviněného muže odsoudí, může mu být stanoven trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Bc. Věra Hnátková
02. 02. 2017

vytisknout  e-mailem