Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeží zlatého prstýnku to skončilo

JIČÍNSKO – Recidivistovi po měsíci stráveném na svobodě hrozí návrat za mříže. 

Jičínský kriminalista sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 38letému recidivistovi.

odcizený batohodcizený batohVe čtvrtek 11. května měl tento muž využít nepozornosti 23leté obsluhy zmrzlinového stánku, která před koncem provozní doby stánek uklízela a přitom nechala otevřené dveře. Muž měl ženě v nestřeženém okamžiku ze stánku odcizit její batoh, ve kterém měla mimo jiné peněženku s platební kartou a finanční hotovostí. Batoh s věcmi, avšak bez peněženky, nalezli policisté v travnatém prostoru za lávkou přes řeku Cidlinu a vrátili jej poškozené.

Na platební kartu se měl muž zaměřit také během noci ze čtvrtka na pátek, tentokrát se poškozeným stal jeho nic netušící známý. Kartu se rozhodl v pátek 12. května využít při návštěvě jičínského zlatnictví, kterou absolvoval právě s tímto známým. Oba muži přišli do prodejny před 14. hodinou, podezřelý se měl ihned začít zajímat o zlaté zásnubní prstýnky. Obsluha zlatnictví ukázala muži dva prsteny, které si měl začít detailně prohlížet, a po chvíli se dokonce snažit jeden ukrýt do kapsy. Prodávající se proto ihned začala dožadovat vrácení prstenů zpět. zlatý zásnubní prstýnekzlatý zásnubní prstýnekRecidivistovi v tu chvíli spadly oba zlaté prsteny na zem, nicméně prodavačce vrátil pouze jeden a k druhému tvrdil, že se musel zakutálet. Následně měl vytáhnout platební kartu nic netušícího známého, se kterou chtěl prsten zaplatit, jelikož však neznal PIN, platba se neuskutečnila a podezřelý odešel z obchodu. Prodavačka se ještě snažila požadovat zaplacení po známém, ten ale odmítl a ze zlatnictví také odešel.

Žena proto ihned nahlásila celou věc na linku 158 a ještě během hovoru muže pronásledovala, proto jičínští policisté přesně věděli, kde dvojici hledat. Hlídka muže vyzvala k prokázání totožnosti a na obvodním oddělení s nimi provedla další úkony. Prsten byl následně nalezen v místě zadržení dvojice.

Recidivista, který naposledy opustil brány věznice 9. dubna, svým jednáním způsobil škodu nejméně 13 tisíc korun. Po provedených úkonech si vyslechl od jičínské kriminálky podezření a nyní mu hrozí návrat za mříže až na tři roky.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
17.5.2023, 8:00

Odkazy do noveho okna

zlatý zásnubní prstýnek

zlatý zásnubní prstýnek 

Detailní náhled

zlatý zásnubní prstýnek

zlatý zásnubní prstýnek 

Detailní náhled

odcizený batoh

odcizený batoh 

Detailní náhled

odcizený batoh

odcizený batoh 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem