Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl a mařil

LITOMĚŘICKO – Z předchozích trestů se neponaučil… 

Až pětileté vězení hrozí dvaatřicetiletému muži z Litoměřicka, který byl v uplynulých dnech zadržen pro podezření z páchání majetkové trestné činnosti v litoměřickém okrese. Na své konto si připsal minimálně osm případů se škodou přesahující 100 tisíc korun. Ve většině případů měl využívat neopatrnosti poškozených, kteří zapomněli uzamknout a řádně zajistit své objekty či ponechali odemčené vozidlo. Takto měl využít například odemčený zavazadlový prostor u vozidla ke krádeži peněženky s finanční hotovostí a elektroniky, dále odemčené garáže ke krádeži motorové pily, neuzamčeného dvora ke krádeži vozidla, které se zde nacházelo s klíčky v zapalování. Podobným způsobem se měl zmocnit různého stavebního nářadí z volně přístupného domu. Dalším jeho prohřeškem byla skutečnost, že se na místa činu měl přepravovat vozidlem, které řídil, ač měl vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Výše uvedeného jednání se měl dopustit i přes to, že byl v posledních třech letech za takový čin pravomocně odsouzen a potrestán. Obvinění pro trestné činy krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si převzal a nyní je vazebně stíhán.

Nakupovala přes internet

V polovině listopadu si žena z Litoměřicka objednala prostřednictvím internetového obchodu kuchyňský robot. Zboží zaplatila předem na bankovní účet obchodu. Když objednané zboží ve sjednané době neobdržela, hledala znovu stránky obchodu, ale ty již byly nedostupné. Obchod nereagoval ani na její emaily a proto se obrátila na policisty, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Jak nakupovat bezpečně prostřednictvím internetu – více ZDE.

Odložená taška zmizela

Oznámení o krádeži odloženého zavazadla přijali policisté ve Štětí v pondělí navečer. Oznamovatel si odložil svou taštičku při návštěvě místní restaurace na židli a překryl jí ošacením. Poté se již věnoval zábavě a nikoliv svým věcem. Nestřeženého okamžiku pravděpodobně využil neznámý lapka, který se taštičky s obsahem peněženky, osobních věcí a dokladů zmocnil. Škoda je vyčíslena na více než 5 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizených věcech policisté pátrají.

V předvánočním čase se lidé scházejí ve větší míře na různých večírcích a společenských či kulturních akcích. Doporučujeme občanům, aby dbali na svou bezpečnost a bezpečnost svých cenností. Zodpovědným přístupem každého z nás lze často zabránit nepříjemnostem v podobě odcizených osobních věcí, peněz či dokladů.

Jak se nestát obětí kapesních zlodějů – více ZDE.

Litoměřice, 13. 12. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem