Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradl a nakonec i mařil

SOKOLOVSKO – Muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let. 

Pro přečin Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání rozšířili sokolovští kriminalisté trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Habartova. Toho už v průběhu letošního roku obvinili ze spáchání přečinů Krádež a Porušování domovní svobody.

Devětadvacetiletý muž si měl na začátku března letošního roku společně s dalším mužem vyhlédnout motocykl značky Yuky, který byl odstavený a nezajištěný na parkovišti v Sokolově. Společně ho měli odtlačit za budovu pošty, kam za nimi měl přijet další muž. Poté měli motocykl připevnit na lano a osobním automobilem ho odtáhnout do Habartova. A právě při tomto činu měl devětadvacetiletý muž řídit odcizený motocykl, a to i přesto, že mu byl na konci roku 2017 uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do roku 2019. Vzhledem k tomuto mu tedy sokolovští kriminalisté rozšířili trestní stíhání o přečin Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Obviněný se ale už o motocykly měl zajímat dříve, protože v únoru letošního roku měl vniknout do rodinného domu v Kynšperku nad Ohří, kde měl z garáže odcizit motocykl značky Moto Guzzi (psali jsme zde).

Tímto svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 150 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

prap. Jakub Kopřiva
27. 11. 2018

vytisknout  e-mailem