Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl a neoprávněně řídil

LOUNY - Čelí trestnímu stíhání ze dvou skutků... 

Hned ze dvou trestných činů sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 38letému muži ze Žatecka. Ten se začátkem února vydal motorovým vozidlem zn. Renault Espace, za kterým měl připojený přívěsný vozík, krást železo. Vyhlédl si areál jedné firmy mezi Žatcem a obcí Holedeček, poblíž žatecké teplárny. Nejprve překonal oplocení objektu, a poté z areálu firmy odcizil volně přístupné železné součásti pásového dopravníku, které přehodil přes plot, a následně naložil do připraveného vozidla a přívěsného vozíku. Druhý den tyto odcizené věci odvezl zpeněžit do sběrných surovin, kde za ně utržil částku 5 278 Kč. Způsobená škoda však byla odhadnuta na bezmála 40 tisíc korun. Uvedeného jednání se dotyčný dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Chomutově odsouzen v roce 2002 za trestný čin loupeže a dále má rozhodnutím Okresního soudu v Chomutově uložen od 2. prosince roku 2011 zákaz řízení motorových vozidel na dobu 36 měsíců. Nyní proto čelí podezření z trestného činu krádeže a z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Řídil v zákazu

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 38letému muži ze Žatecka, který v úterý odpoledne řídil neoprávněně motorové vozidlo. V Pražské ulici v Žatci byl kontrolován policejní hlídkou, která zjistila, že dotyčný má od 30. července roku 2011 do 16. března roku 2012 vysloven okresním soudem zákaz řízení. Po provedených úkonech byl podezřelý ze zadržení propuštěn na svobodu.

Z paneláků opět mizely kabely

V minulých dnech zavítal do sklepních prostor panelového domu v žatecké Šafaříkově ulici dosud nezjištěný pachatel, aby tam odcizil měděné kabely. Ve dvou vchodech si přisvojil cca 60 metrů zemnícího měděného kabelu a dále ze dvou hydrantů odcizil čtyři hliníkové koncovky, čímž způsobil škodu za celkem 7 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 14. března 2012 

     

vytisknout  e-mailem