Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl a ničil

LITOMĚŘICE – Odnesl i toaletu; Zajímalo ho železo; Kořist odvezl na kárce 

Tento týden přijali policisté oznámení o vloupání do stavebních buněk u obce Terezín. Neznámý pachatel vnikl za použití násilí do třech stavebních buněk. Odcizil prodlužovací kabely s koncovkami a ze stěn strhal elektrické přímotopy, které však zanechal na místě. Dále odnesl mobilní chemickou toaletu, která se nacházela poblíž stavebních buněk. Neznámý pachatel napáchal škodu ve výši 37 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a poškození cizí věci.
 

Zajímalo ho železo
Policejní inspektor ve zkráceném přípravném řízení v pondělí sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním 24letému muži z Libochovic. Mladík se na přelomu tohoto roku vloupal do stodoly u obce Poplze. Násilím překonal zajištěný otvor do stodoly a odnesl si zde uložené kovové trubky, motory ventilátorů a další předměty z kovu, které zde nalezl. Majitel objektu vyčíslil škodu na 17 tisíc korun.
 

Kořist odvezl na kárce
Další případ krádeže železných předmětů dnes objasnili libochovičtí policisté. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 29letému muži z Libochovic. Dotyčný o víkendu vnikl na pozemek obytného domu v Libochovicích, odkud odcizil kovový kryt žumpy a k tomu přibral ještě dvoukolovou kárku, na které svou kořist odvezl. Škodu, kterou způsobil, je odhadnuta na 2 tisíce korun.
 

9. 1. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem