Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradl a podváděl

Bruntál - nehoda nákladního vozidla se škodou přes 1,5 mil. 

Slíbil jí fotky, ale přišla o peníze a to nejen ona
Podvodníka ve věku 28 let z Havířova, který měl krást a slibovat zprostředkování zaměstnání nyní stíhají policisté z Územního odboru Bruntál. Muž byl celostátním pátrání a byl zadržen v hotelu v Olomouci, kde před policisty začal předstírat epileptický záchvat. Po vyšetření v nemocnici byl pak převezen do Krnova, kde ho ve čtvrtek 29.7.2010 policejní komisař SKPV obvinil z trestných činů krádeže a podvodu. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že
            - dne 22.4.2010 se setkal s 20letou dívkou, které slíbil pořízení uměleckých fotografií a natočení soukromého videoklipu. Ubytovali se v penzionu v Krnově a následující den měl využít toho, že dívka byla v koupelně a tak jí měl odcizit z peněženky finanční hotovost ve výši 10 tisíc a mini notebook. Způsobená škoda činí přes 13 tisíc.
            - v Karviné od dubna letošního roku do 18.7.2010 měl naslibovat sedmi lidem zprostředkování různých zaměstnání a v souvislosti s tím i odborných školení, kdy od nich měl vybrat za tyto služby různé finanční částky v celkové výši 5 tisíc Kč. Zaměstnání jim nezajistil, a peníze nevrátil a použil pro svou potřebu.
Obviněný při výslechu bagatelizoval svou trestnou činnost. Jedná se o muže, který byl již 9x soudně trestán a v únoru letošního roku se vrátil z posledního výkonu trestu. Nemá trvalé bydliště, pohybuje se na území celého bývalého Severomoravského kraje a z obavy k pokračování jeho trestního jednání policejní komisař podal podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. Dnešního dne na obviněného soudce uvalil vazbu.
 
Do kůlny šel pro křovinořez
V době od 21. do 29.7.2010 ve Městě Albrechticích na ulici Osvobození dosud neznámý pachatel vypáčil petlici dveří kůlny a vnikl dovnitř. Odcizil křovinořez STIHL v hodnotě přes 7 tisíc Kč.
 
Havárie nákladního vozidla
náklaďák web.jpg
Mezi obcemi Václavov a Malá Štáhle došlo včera 29.7.2010 ve 13,10 hodin k havárii nákladního vozidla Scania s návěsem, při které vznikla škoda přes 1,5 mil. Kč. 27letý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy technickému stavu vozovky a vozidla a v levotočivé zatáčce dostal smyk. Ten nezvládl a převrátil se s autem na pravý bok. Setrvačností pokračoval v pohybu a zastavil se až v pravém silničním příkopu. Při havárii vznikla na vozidle škoda ve výši 1 mil. Kč, na návěsu 500 tisíc a na vozovce 10 tisíc Kč. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. V průběhu vyprošťování vozidla proběhla na dobu cca 45 minut uzávěra komunikace.  
 
 
Při nakupování přišel o peněženku
I přes naše neustálá varování, aby lidé nenechávali bez dozoru cenné věci ve vozíku při nakupování, tak policisté opět šetřili krádež peněženky s platební kartou. Dosud neznámý pachatel využil v odpoledních hodinách dne 29.7.2010 v Bruntále v obchodním domě na ulici tř. Práce toho, že 69letý muž se vzdálil při nakupování od svého vozíku, kde měl uloženou pánskou tašku. Z ní mu odcizil peněženku s finanční hotovostí 1 600 Kč, doklady a platební kartou. Způsobená škoda činí 2 tisíce Kč. 
 
V chatě snědl potraviny a vzal mikiny
Dne 29.7.2010 albrechtickým policistům oznámila 60letá žena vloupání do rekreační chalupy. Dosud neznámý pachatel vylezl v době od 23. do 29.7.2010 na balkón chalupy v Heřmanovicích a otevřel si dveře. Vnikl dovnitř, kde zkonzumoval různé potraviny (těstoviny, cukr, kečup, marmeládu a piškoty) a při odchodu vzal dvě mikiny. Způsobená škoda činí 1 tisíc Kč. 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková P.
 pisbr@mvcr.cz
 
                                                                      
 

 

vytisknout  e-mailem