Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl, aby měl na drogy

MOST - Známému odcizil mobil, ten mu poskytl nocleh; Vykopl vchodové dveře, aby měl kamarád kde přespat. 

Odcizil nářadí i sety do výtahů
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu krádeže 28letého muže z Mostu. Ten se měl v nočních hodinách na sídlišti Liščí vrch vloupat za použití násilí a blíže nezjištěného předmětu do sklepa panelového domu, kam vnikl sklepním oknem. Uvnitř si poté z uložených věcí vybral gola sadu a sadu montážích klíčů a také nové kamerové sety včetně příslušenství, které měl odcizit. Hodil se mu i svazek s několika klíči od cylindrických vložek. Celkem krádeží způsobil poškozeným majitelům škodu ve výši 28 tisíc korun. Za krádež byl již odsouzen a za tuto mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Obviněný Mostečan je stíhán na svobodě.

Kvůli kamarádovi vykopl dveře do domu
Škodu za šest tisíc způsobil bytovému družstvu 31letýmuž z Mostu. Ten měl v Mostě na třídě Budovatelů v Mostě ve večerních hodinách vykopnout u obytného domu dřevěné prosklené dveře. Jeho totožnost odhalili záhy policisté mosteckého obvodního oddělení na základě osobní a místní znalosti. Muž v domě nebydlí, dveře vykopl údajně proto, aby jeho kamarád mohl někde přespat.

Přespal u známého a stihl ho okrást, údajně kvůli drogám
Nevděčně se zachoval teprve 18letý mladík z Mostu. Ten svého známého požádal, zda by u něj nemohl přespat. Muž mu to umožnil, ale záhy toho možná litoval. Když šel spát, položil si mobil na stůl v ložnici. Ještě pozdě v noci zjistil, že mobil na místě není. V bytě nebyl ani známý, který po krádeži ihned zmizel. Telefon prý prodal ještě tu noc na ulici, protože údajně potřeboval okamžitě peníze na drogy.

Most 30. července 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem