Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradl, aby mohl do vězení

LIBEREC - Kuriózní případ řešili liberečtí kriminalisté na konci ledna letošního roku. Muž chtěl do vězení, aby měl střechu nad hlavou, a proto se rozhodl odcizit motocykl. 

Drzost některých zlodějů nezná mezí. Avšak v tomto případě bylo nakonec kriminalistům jasné, proč tak pachatel vlastně jednal. Odcizit během otevírací doby z frekventované pasáže nákupního centra vystavený motocykl, nad tím už zůstává rozum stát.

Případ, který řešili liberečtí kriminalisté na konci ledna tohoto roku, je tak trošku kuriózní. Kuriózní je díky samotné osobě pachatele. Cílem všech pachatelů je, aby je při krádeži nikdo nepřistihl, v tomto případě však pachatel chtěl být odhalen a chycen, neboť se mu chtělo do vězení. Rozhodl se pro to udělat maximum. Na konci ledna zašel do nákupního centra Nisa v Liberci, ulici České Mládeže, kde v přízemí pasáže před pobočkou Tipsport  přeřízl plastovou pásku u ruční brzdy zde vystaveného motocyklu, který následně z obchodního centra vytlačil a uschoval ho. Jednalo se o motocykl F.B. Mondial Enduro SMX 125 bílé barvy.

Případem se začali zabývat policisté. Netrvalo však dlouho a muž se objevil sám na Policii ČR s tím, že se přišel ke krádeži přiznat. Pro policisty tak trošku neobvyklá situace. Jako důvod uvedl policistům, že kradl proto, aby mohl jít do vězení, neboť chtěl mít bezstarostně zajištěnou střechu nad hlavou. Odcizený motocykl v hodnotě téměř 100 tisíc korun vydal zpět policistům. 46letý Liberečan si následně od kriminalistů vyslechl obvinění ze spáchání přečinu krádeže, za který mu nyní vzhledem ke způsobené škodě hrozí až pětiletý trest vězení. Trestní stíhání muže nyní probíhá na svobodě.
 

7. 2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem