Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradl bezpečnostní kamery

NOVOJIČÍNSKO-skončil v cele  

Z přečinu krádeže je podezřelý 36letý muž, který měl z 1. na 2. 6.2015 demontovat a následně odcizit instalované bezpečnostní kamery z restaurace v Novém Jičíně. Majiteli tak způsobil 14 tisícovou škodu. 
 
Policisté podezřelého muže zajistili následujícího dne i odcizenými kamerami. Jedním z poznávacích znaků byly výrazné tkaničky bot pachatele, které byly zachyceny na záznamu v době odcizení kamer. Podezřelý se ke krádeži policistům doznal a odcizené kamery jim vydal. Zloděj se dopouští trestné činnosti opakovaně, naposledy byl v měsíci dubnu zadržen při krádeži bot v jedné z novojičínských prodejen, a pár dní poté kontrolován policisty při řízení automobilu v době kdy měl udělen trest zákazu řízení, čímž se dopustil dalšího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. V minulosti byl také prověřován pro zločin loupeže.
Po samotném zadržení skončil podezřelý v policejní cele, kdy policisté proti němu zahájili úkony ve zkráceném přípravném řízení se snahou v co nejkratší možné lhůtě jej předat soudu k potrestání.
 
Motorové pily
Jednu krádež motorové pily frenštátští policisté objasnili a další dvě krádeže pil přijali k prověřování.
 
Pachatelem krádeže motorové pily je 22letý recidivista ze Štramberku, který v noci z 28. na
29. 5. 2015 vnikl bez použití násilí do rodinného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm na ul. Střelniční. Z komory v chodbě domu odcizil motorovou pilu zn. Stihl v hodnotě téměř 5 tisíc Kč.
 
K další krádeži mělo dojít v období od 2. do 4. 6. 2015 v Bordovicích. Zloděj vnikl do dílny na zahradě, kterou prohledal. Když odcházel, tak si s sebou odnesl dvě motorové pily zn. Stihl a Husqvarna v hodnotě 20 tisíc korun.
 
Tisková zpráva ze dne 5. června 2015
 
por. Mgr. Petr Gřes
komisař / skupina tisku a prevence / Nový Jičín

vytisknout  e-mailem