Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl, byl obviněn

LOUNY - Napáchal škodu přesahující 70 tisíc korun... 

Několik trestných činů krádeže a porušování domovní svobody má za sebou 23letý recidivista z Loun, který byl teprve v dubnu minulého roku podmínečně propuštěn z vězení . Již někdy od listopadu roku 2012 do současné doby se vloupával do garáží, kůlen či rekreačních objektů na Lounsku a kradl tam různé věci. Koncem minulého roku například zavítal na pozemek jednoho rodinného domu v Lenešicích a po násilném vniknutí do objektu si odnesl benzinovou sekačku, elektrické  čerpadlo, různé elektrické a prodlužovací kabely, vojenský dalekohled, staré železné žehličky, obrazy a další věci. V prosinci vnikl dokonce dvakrát za sebou na pozemek rodinného domu v Černčicích u Loun, který je v současné době v rekonstrukci, a z přilehlé garáže odcizil motorovou pilu, benzinový křovinořez, elektrickou vrtačku, svářecí soupravu a další věci. V lounské ulici Parašutistů se dále začátkem ledna vloupal do kůlny a garáže na pozemku jedné zahradní chaty. Na kapotu odstaveného vozidla v garáži si připravil k odcizení gola sadu, poklice na kola, prodlužovací kabel a porcelánovou mísu, ale na místě byl vyrušen. Uvedený mladík však zlodějny nevzdal a před několika dny se vloupal do jedné garáže v ulici Cukrovarská zahrada v Lounech. Odtud si přisvojil úhlovou brusku, vrtačku, prodlužovací kabely a další věci. Celková škoda, kterou svým jednáním napáchal, přesahuje 70 tisíc korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování již dotyčného mladíka obvinil a vyšetřuje jej na svobodě.
 
Neoprávněně vytěžil a odcizil dřevo
 
Partu brigádníků a traktor s valníkem si v září minulého roku najal 63letý muž z Podbořanska za účelem vytěžení a odvozu dřeva z pozemku porostlém dřevinami v katastru obce Malá Černoc. Najatým zaměstnancům ukázal, kde mají provést kácení stromů s tím, že těžbu má domluvenou s majiteli pozemků. Dle jeho pokynu měli brigádníci vytěžené dřevo odvézt na jednu zemědělskou usedlost poblíž místa kácení. Po domluvě se zaměstnavatelem takto brigádníci učinili a ve dvou případech vytěžili a odvezli přes 24 metrů kubic. dřeva v celkové hodnotě přesahující 23 tisíc korun. Uvedeného jednání se dotyčný muž dopustil s úmyslem pořídit si palivové dřevo, přičemž od majitelů pozemků žádná povolení k těžbě dřeva neměl a v dané oblasti není vlastníkem žádného pozemku. Ve čtvrtek policisté sdělili tomuto muži ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže. Trestní zákoník stanoví za tento skutek až dvouleté odnětí svobody.
 
Bez povolení vstoupil na dvůr domu, dopustil se trestného činu
 
Podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody má na krku šestapadesátiletý muž z Lounska, který koncem listopadu minulého roku bez povolení majitele vstoupil na jeho dvůr u domu a navíc jej fyzicky napadl. I když poškozený nevyhledal lékařské ošetření a nedošlo k žádné škodě na majetku, už tím, že podezřelý neoprávněně vstoupil na cizí pozemek určený k obydlí, se dopustil nezákonného jednání. Policisté mu sdělili podezření ve zkráceném přípravném řízení.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 1. února 2013
 

vytisknout  e-mailem