Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl, byl obviněn

LOUNY - Zaměřil se hlavně na motorová vozidla. 

V rukou policistů skončil 24letý mladík ze Žatecka, který má za sebou pestrou kriminální minulost. Nyní jej policisté vyšetřují pro několik majetkových trestných činů, zejména pro krádeže motorových vozidel. Některé skutky spáchal mladý recidivista sám, jiné se svým komplicem. Kradl hlavně na Žatecku. Na svědomí má například krádež crossového motocyklu, který odcizil v Liběšovicích a později prodal. Nebo krádež vozidla zn. Ford Fiesta v obci Radíčeves, jež následně zapálil. V Libořicích využil pro změnu nastartovaného auta zn. Škoda Felicia před prodejnou smíšeného zboží, do kterého naskočil a ujel s ním. Poté vůz zpeněžil. Další felicii, kterou odcizil a následně prodal si vyhlédl v obci Sádek. Před několika dny ukradl v Žatci zaparkovaný automobil zn. Škoda Octavia a na Rakovnicku s ním havaroval. Způsobená škoda, kterou svým jednáním mladík napáchal, přesahuje 70 000 Kč. Uvedených skutků se dopustil i přesto, že byl v srpnu roku 2011 ze spáchání přečinu krádeže již odsouzen a trest vykonal ve věznici s dozorem dne 5. 7. 2012. Nyní jej policejní komisař stíhá na svobodě z trestného činu krádeže, za což mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

V Lounech poničil octávii

Neznámý vandal poničil v Lounech zaparkované osobní vozidlo zn. Škoda Octavia. Stalo se tak ze středy na čtvrtek ve Skupově ulici, kdy pachatel poškodil zámek a kliku levých předních dveří a poškodil lak. Způsobenou škodu odhadl poškozený na 8 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

Do chaty pro alkohol a oplatky

Nezvaný host se vloupal v Dobroměřické ulici v Lounech do jedné zahradní chatky. Uvnitř odcizil láhev rumu a vodky a na zpáteční cestu si přibral 10 kusů tatranek. Poškozením zařízení způsobil škodu za 500 Kč, odcizením za 330 Kč. Událost se odehrála ze středy na čtvrtek, policisté případ šetří jako přečin krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. listopadu 2013 

   

vytisknout  e-mailem