Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl čtrnáctiletý

CHOMUTOV - Urážel nájemníky, Podvedl důvěřivé.... 

Objasněná krádež
Od poloviny září pátrali policisté v Kadani po totožnosti neznámého zloděje, který kradl v místní nemocnici. Pacientce tehdy zmizel z nočního stolku telefon, který tam měla volně uložený. Kromě telefonu přišla žena i peněženku s hotovostí, škodu vyčíslila na 3700 korun. Policisté zjistili, že uvedenou krádež má na svědomí teprve 14letý hoch. Z tohoto důvodu bude věc po došetření odložena.
 
Urážel nájemníky
Jirkovští policisté vyjížděli do ulice SNP, kde měl kdosi napadat obyvatele domu. Na trávě  našli ležet osobu, ve které byl zjištěn 20letý mladík z Chomutova. Muž usnul, značně zmožen alkoholem. Hlídka dále zjistila, že hrubými výrazy urážel obyvatele domu a následně rozbil pěstí skleněnou výplň vstupních dveří. Opravit poškozené dveře bude družstvo stát nejméně sedm tisíc korun. Na pachatele nyní čeká obvinění z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví.
 
Podvedl důvěřivé
21letý muž z Kadaně podvedl několik důvěřivých lidí z Klášterce nad Ohří. Vybíral od nich zálohu na zhotovení žaluzií do oken, ale dobře věděl, že práci nebude provádět. Pak přestal s poškozenými komunikovat a peníze si ponechal pro svoji potřebu. Do dnešního dne činí škoda téměř 20 tisíc korun.
Za podvod může soud poslat nepoctivého muže až na dva roky do vězení.
 
Dvakrát okapy
Policisté z Chomutova přijali hned dvě oznámení o krádeži okapů. Osm metrů okapových svodů z mědi zmizely z budovy na Blatenské ulici. Firma vyčíslila škodu na téměř 30 tisíc korun. Škodu za dalších 5 tisíc korun způsobil zloděj majiteli rodinného domu v ulici Kmochova. Tam pachatel vnikl na pozemek u domu a odmontoval dalších osm metrů okapu. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 
Poškození automatu
Škodu za téměř 30 tisíc korun má na svědomí teprve 11letý hoch z okresního města. Při návštěvě zimního stadionu totiž poškodil nápojový automat. Jeho oprava bude poškozenou firmu stát výše uvedenou hotovost. Co chlapce k uvedenému jednání vedlo, vyšetřuje policie.
 
Z obchodu rovnou do vězení
Krádež alkoholu v hodnotě 324,- korun má na svědomí 65letý Chomutovák. V místním marketu  za zboží nezaplatil, při odchodu byl zadržen pracovníky bezpečnostní agentury a předán přivolané hlídce policie. Po nezbytných úkonech byl pachatel eskortován do věznice v Litoměřicích a to na základě příkazu Státního zastupitelství Chomutov.
 
 23.11.2010
nprap. Pivková Marie

vytisknout  e-mailem