Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl elektriku

LOUNY - Škoda přesahuje sto tisíc korun... 

Muže středního věku z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu krádeže, neboť neoprávněně odebíral elektrickou energii. Ač věděl, že v květnu roku 2007 přerušila poškozená společnost do objektu v obci Telce dodávku elektrického proudu a demontovala elektroměr, o legální připojení se nepostaral a elektřinu odebíral načerno. Poškozená firma škodu vyčíslila na 109 114 Kč. Obviněného muže vyšetřuje policejní komisař na svobodě.
 
Z benzinky zmizely propanbutanové láhve
 
Policisté pátrají po pachateli, který v minulých dnech odcizil v prostorách jedné benzinové čerpací stanice v Lounech prázdné propanbutanové lahve. Celkem dvanáct kusů lahví o hmotnosti 10 kg a čtyři o hmotnosti 2 kg si přisvojil z plechové klece po odstranění visacího zámku. Poškozené společnosti tím způsobil škodu za 11 192 Kč. Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
 
Posilněn alkoholem usedl za volant
 
V pondělí sdělili lounští policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky 37letému muži z Mostecka. V nočních hodinách z pátku na sobotu jej hlídka dopravních policistů stavěla a kontrolovala za volantem osobního vozidla zn. Ford Fiesta v obci Libčeves a provedenou dechovou zkouškou zjistila, že muž řídil pod vlivem alkoholu. Celkem tři měření provedená cca po půlhodině přístrojem Dräger vykázala hodnoty 1, 71, 1, 81 a 1, 68 promile alkoholu v dechu. Opilého muže proto na místě zadrželi, zakázali další jízdu a na pondělí předvolali k výslechu, kde již ve střízlivém stavu podal vysvětlení.
 
Neplatí na dcery
 
Krkavčího otce z Loun stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy. Od března minulého roku si úmyslně neplní svoji vyživovací povinnost ke dvěma dcerám, jak mu určil rozsudek Okresního soudu v Lounech. Jeho dluh se vyšplhal na celkem 32 500 Kč. Vyšetřování 47letého muže je vedeno na svobodě.
 
Další zprávy vyjdou v pátek 12. dubna 2013. 
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 10. dubna 2013
 

vytisknout  e-mailem