Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradl hlavně peněženky s platebními kartami

SOKOLOVSKO – Těmi poté platit v různých prodejnách. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž měl od začátku srpna do druhé poloviny září letošního roku ve čtyřech případech odcizit peněženku s platební kartou. Odcizenými platebními kartami měl následně platit v různých obchodech.

Na začátku srpna měl využít odchodu obsluhy solária na Sokolovsku a z volně odložené kabelky odcizit peněženku s finančními prostředky, osobními doklady a platební kartou. Kartou měl ještě tentýž den zaplatit v prodejně smíšeného zboží. O několik minut později se měl snažit uhradit odcizenou platební kartou i další nákup, ale transakce už byla zamítnuta.

Na konci srpna se měl vydat do lékařského zařízení na Sokolovsku. Z něj měl nakonec odcizit dvě peněženky dvou různých osob, které v nich měly taktéž osobní doklady a platební kartu. Odcizenými platebními kartami měl muž poté uhradit několik svých nákupů v prodejně smíšeného zboží. Kartami se měl pokusit zaplatit ještě několikrát, ale všechny další transakce již byly zamítnuty.

Na konci září měl v lékařském zařízení na Sokolovsku odcizit z volně odložené kabelky opět peněženku. Opět se měl okamžitě vydat do prodejny se smíšeným zbožím a odcizenou platební kartou uhradit několik nákupů. V nákupech měl pokračovat i následující den, ale to se mu už odcizenou platební kartou zaplatit nepodařilo.

Tímto svým jednáním měl devětadvacetiletý muž způsobit celkovou škodu přibližně 10 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
17. 12. 2021

vytisknout  e-mailem