Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl i loupil

Most - Muž, který vykrádal komory a loupil na ulici, skončil ve vazbě; Za rvačku čelí obvinění a další 

 Majetkové delikty i násilný trestný čin má dle mostecké policie na svědomí 32letý muž z Mostu. V centru města vykradl zaparkovanou Škodu Superb, ze které odcizil autorádio, navigaci, nářadí a notebook. Poškozenému majiteli lapka způsobil škodu ve výši 41 tisíc korun. Mostečan má na svědomí i krádeže věcí z bytových komor. Během krátké doby jich vykradl nejméně deset. Na sídlišti Liščí vrch, kam chodil krást do panelových domů, z komor odnášel potraviny, alkohol, nářadí a sportovní vybavení. Odcizené věci policie již nezajistila, ty obviněný použil pro vlastní potřebu nebo je prý rozdal. Kromě majetkové trestné činnosti se dopustil i zločinu loupeže. Jedné únorové noci v blízkosti sportovní haly v Mostě zezadu napadl staršího muže, kterého strhl na zem a poté mu prohledal kapsy oděvů. Z nich lupič odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a našel i mobil. Ten hned prodal a peníze roztočil na výherních automatech. Policejní komisař muže obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody a ze zločinu loupeže a následně po zadržení obviněného podal státnímu zástupci podnět na návrh k vzetí do vazby, kde nakonec pachatel skončil.


 

V hospodě se porvali

Policejní komisař mostecké policie zahájil stíhání trojice mužů ve věku 24, 24 a 27 let z Mostecka a obvinil je z přečinů rvačky a poškození cizí věci. Muži se měli dle výsledků šetření policistů v jedné mostecké restauraci zúčastnit rvačky, kterou měl slovně vyvolat jiný přítomný, 27letý muž z Chomutovska. Při potyčce, do které se všichni aktivně zapojili, došlo k poškození restauračního zařízení. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku 12 tisíc korun. Během šarvátky někteří z účastníků utrpěli drobná poranění. Sedmadvacetiletého muže z Chomutovska stíhání též nemine.


 

Z návštěvníka se vyklubal zloděj

Z provinění krádeže obvinil policejní komisař mostecké policie mladíka z Mostu, kterému ještě nebylo osmnáct let. Ten měl dle policie krást v bytě, kam přišel na návštěvu ke svým příbuzným. Když obyvatelé bytu byli na okamžik v jiné místnosti, tak mladík osaměl v pokoji a v nestřeženém okamžiku odcizil nikým nerušen pár zlatých náušnic. Poté z bytu rychle pospíchal. Zlaté šperky pak v den krádeže se svým kamarádem zastavil v jedné zastavárně na Teplicku za pár stovek. Policie odcizené věci nakonec zajistila


 

Z hospody odnesli cigarety a peníze

Obvinění z přečinu krádeže vloupáním čelí 26letý muž z Litvínova. Podle kriminalistů má obviněný na svědomí krádež v jedné litvínovské restauraci. Obviněný měl koncem února v nočních hodinách vniknout do uzavřeného objektu a uvnitř odcizil cigarety různých značek v hodnotě 3 000 korun. Lapka odnesl i finanční hotovost ve výši dvou tisíc korun. Celkem pachatel způsobil hmotnou škodu ve výši osmi tisíc korun, kdy při vloupání poškodil zařízení. Lapka zřejmě nebyl sám. Po jeho komplici policisté stále pátrají. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Bruslaře okradl zloděj

Vykradené auto našli dva bruslaři, kteří si tento týden přišli zasportovat do areálu Matylda u Mostu. Když se po dvou hodinách ze sportu vrátili k autu, zjistili, že je navštívil zloděj. Ten do vozu vnikl násilím a poté ze zadních sedadel odcizil dva batohy, oděvy a obuv. Okradení tak přišli i o osobní doklady, peníze a mobilní telefony. Krádeží jim vznikla škoda ve výši deseti tisíc korun. Případ přečinu krádeže vloupáním šetří mostecká policie.


 

Panely zmizely ze střechy objektu

Solární panely přilákaly doposud neznámého nenechavce. Ten je viděl tento týden na střeše objektu rozvodny elektrické energie jednoho zdravotnického zařízení v Litvínově a nenechaly ho zřejmě v klidu. Zloděj je asi v noční době z pondělí na úterý demontoval a odcizil jedenáct kusů panelů solárního vytápění značky Hyundai. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku 150 tisíc korun. Krádeží se nyní zabývají policisté obvodního oddělení v Litvínově.


 

V Litvínově někdo ukradl dvě auta

V litvínovských ulicích někdo tento týden odcizil dvě osobní vozidla. Automobil tovární značky Audi A6 barvy šedé metal zmizel z parkoviště v ulici Podkrušnohorská. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 400 tisíc korun. V ulici Sukova neznámý pachatel odvezl zaparkované vozidlo tovární značky Ford Focus světle zelené barvy v hodnotě 75 tisíc korun. Případy krádeží vyšetřují policisté z Litvínova spolu s kriminalisty.


 

Zákaz nerespektoval

Podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno litvínovskými policisty 28letému muži z Litvínova. Toho včera kontrolovali policisté u obce Janov při řízení osobního vozidla. Řidič policejní hlídce nepředložil řidičský průkaz. Má totiž okresním soudem vydán zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do roku 2012. Alkohol u řidiče zjištěn nebyl.


 

Pohrdal soudem

Z přečinu pohrdání soudem byl policejním komisařem mostecké policie obviněn v těchto dnech 53letý muž z jedné obce na Litvínovsku. Ten se v několika případech nedostavil bez žádné omluvy k hlavnímu líčení konaného u okresního soudu a to i přesto, že byl vždy řádně předvolán. Obviněný opakovaně zmařil jednání soudu. Za toto jednání mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. března 2011


 


 


 

 

vytisknout  e-mailem