Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradl i mařil

KROMĚŘÍŽSKO: Skončil ve vazbě. 

Ve vazební věznici skončil v pátek 17. května čtyřiatřicetiletý muž z Kroměřížska. Kriminalisté ho obvinili z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Obviněný v polovině března vnikl do jednoho z rodinných domů v Kroměříži a kradl tam. Nejprve přelezl plot a poté vypáčil dveře. Uvnitř odcizil bonboniéry a fotografie. Škoda odcizením nepřesáhla tisíc korun. Poškozením dveří způsobil škodu dvě stě korun. K druhé obdobné akci se odhodlal počátkem května. V obci u Kroměříže překonal oplocení domu a vnikl do dílny. Nic ale nestihl odcizit, protože ho zadrželi přivolaní policisté. V těchto aktivitách přitom nebyl žádný nováček. Už v minulosti se totiž obdobné majetkové trestné činnosti dopustil a byl za ni i odsouzen.

Obviněný navíc nedbal ani na zákaz řízení motorových vozidel, a to i přesto, že měl tuto činnost zakázanou soudem. Během uplynulých šesti týdnů byl hned třikrát přistižen při řízení automobilu a jednou při jízdě na mopedu.

Nyní mu za tuto trestnou činnost hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

21. května 2019, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem