Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl i v minulosti

CHOMUTOV - Drahý nákup, Zamykat se vyplatí.... 

Kradl i v minulosti
37letý muž z Jirkova se vydal ve večerních hodinách do Dukelské ulice v Chomutově. Zlákal ho prodejní stánek PNS. Snažil se překonat zámek na mříži, ale to se mu nepodařilo. V dalším jednání mu zabránili pracovníci bezpečnostní agentury, kteří pachatele předali přivolaným policistům. Ti zjistili, že s porušováním zákona má pachatel zkušenosti, v roce 2009 byl za stejnou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem Chomutov. Obvinění z pokusu krádeže na něj čeká i v tomto případě.
 
Drahý nákup
Hodně peněz stála zapomnětlivost muže z Chomutova, který navštívil prodejnu potravin v Údlicích. Svou peněženku s hotovostí ve výši 14 tisíc korun ponechal v obchodě a odešel. Když se zakrátko vrátil, byla peněženka pryč. Nálezce ji neodevzdal. Ponechat si cizí věc je trestné, z tohoto důvodu zahájili policisté vyšetřování trestného činu zatajení věci.
 
Zamykat se vyplatí
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého zloděje, který vnikl do domu v ulici Politických vězňů. Práci měl značně usnadněnou, neboť majitel ponechal vstupní dveře zabouchnuté, ale neuzamčené. V pokoji ponechala žena odloženou kabelku a z ní zmizela hotovost ve výši 1500 korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z porušování domovní svobody.
 
Družku vulgárně urážel
Jirkovští policisté řešili jednání 37letého muže z Jezerské ulice. Ve večerních hodinách, v podnapilém stavu, vulgárně urážel svou družku a rozbíjel talíře s jídlem. Ženu vyhazoval i s nezletilými dětmi z bytu a nepřestal, ani když na místo přijeli policisté. Ti výtržníka zadrželi a umístili v policejní cele. Po vystřízlivění se bude zodpovídat z přestupku.  
 
Rozebíral zábradlí
24letý muž z Křimova demontoval z nájezdové rampy na hlavním vlakovém nádraží v Chomutově zábradlí. Odcizil trubky v hodnotě 3 tisíce korun. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu krádeže, jelikož bylo zjištěno, že muž by pro majetkovou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem v Chomutově v nedávné době. Při krádeži pachatele zadržela hlídka mužů zákona, po nezbytných opatřeních byl propuštěn na svobodu.
 
Blokaci řidičáku nezval na vědomí
Policejní hlídka kontrolovala 29letého muže za volantem vozidla Škoda Fabia. Při projíždění ulicí Moravskou překročil nejvyšší povolenou rychlost v obci, naměřená rychlost 65 km za hodinu. Provedená kontrola odhalila, že muž nemá za volantem co pohledávat. Na policejním útvaru v Praze si totiž převzal vyrozumění o blokaci řidičského oprávnění z důvodu dosažení 12ti trestných bodů. Jízdu musel muž ukončit, bude se zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Myslel si, že ho nikdo nevidí
38letý muž z Chlumčan na Lounsku našel při návštěvě chomutovského marketu ztracenou peněženku. Svůj nález ale neoznámil, peněženku zastrčil do kapsy a následně z ní vybral hotovost ve výši 13 tisíc korun. Peníze zastrčil do ponožky a prázdnou peněženku odhodil. Radoval se však předčasně. Jeho jednání neušlo pozornosti pracovníkům ochranky marketu, kteří muže v prostoru pokladen zadrželi. Přivolaná policejní hlídka pak muže převezla na útvar, kde mu bylo sděleno podezření z trestného činu zatajení nálezu. Soudce může pachatele v tomto případě poslat až na jeden rok do vězení.
 
24. srpna 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem