Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl jako straka

TEPLICKO - Recidivista má na svědomí nejméně dvanáct krádeží; Zpronevěřil peníze... 

Kradl jako straka

     Až tři roky by mohl strávit za mřížemi v minulosti devětkrát odsouzený recidivista, který kradl zboží v teplických obchodech. Čtyřiačtyřicetiletý bezdomovec se od října dopustil neméně dvanácti krádeží, v různých prodejnách odcizil bundy, spodní prádlo, trička, ponožky, kosmetiku, ale také i fixy, nebo cukrovinky. Naposledy kradl v neděli a opět skončil v policejní cele, odkud dnes bude eskortován k soudu, kde se bude rozhodovat o uvalení vazby, aby na svobodě v páchání další trestné činnosti nepokračoval.

Zpronevěřil peníze

     Z přečinu zpronevěry byl obviněn 33letý muž, který provozoval hernu v Teplicích. Je podezřelý, že v rozporu se smlouvou uzavřenou s poškozenou společností neodvedl tržbu z výherních hracích automatů. Více jak sto tisíc korun si měl ponechat pro svou potřebu, pokud případ skončí u soudu a bude uznán vinným, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Další podvod s dávkami

     O téměř dvacet tisíc korun se na úkor státu obohatila 48letá žena, která při uplatnění žádosti o sociální dávku úmyslně zamlčela, že pobírá rodinnou dávku z jiného členského státu Evropské unie. Tím zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplácen přídavek na dítě, na který neměla nárok. Žena byla obviněna z přečinu podvodu, za který by v krajním případě mohla strávit až dva roky za mřížemi.

15. 2. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem