Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl jako straka

TEPLICE - Policisté podali návrh na vzetí obviněného do vazby. 

Kradl jako straka
V pondělí jsme informovali o případu, kdy dvojice zlodějů ve věku 35 a 28 let kradla v Novosedlicích naftu ze zaparkovaného kamionu. Zatímco staršího lapku policisté za pomoci služebního psa vypátrali schovaného ve křoví, druhému se podařilo utéct. Dlouho ale spravedlnosti neunikal. Podezřelého muže kolegové zadrželi a při výslechu vyšlo najevo, že toho má na svědomí daleko více. Za některé krádeže už mu bylo sděleno podezření v polovině září (viz. www.policie.cz/clanek/rychle-objasnene-kradeze.aspx), dalších krádeží se dopustil například v Dubí, kde ještě s dalšími spolupachateli dvakrát vnikl do objektu, ze kterého odcizili klempířský materiál. Kriminalisté mu také prokázali tři krádeže izolačního materiálu v Dubí, ke kterým došlo v srpnu a září letošního roku. Nenapravitelný zloděj, který už za páchání majetkové trestné činnosti několikrát stanul před soudem, byl obviněn z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Vzhledem k tomu, že je důvodná obava, že by se trestné činnosti, pro kterou je stíhán, dopouštěl i nadále, podal policejní komisař podnět k jeho vzetí do vazby.
Kradl jako straka.mp3 
 
V autě měl pervitin
     Pět plastových sáčků s pervitinem zajistili policisté u 22letého muže. V pondělí v noci řídil v Teplicích osobní vozidlo s německou poznávací značkou, při kontrole u něj policisté nalezli přes téměř dva gramy drogy, kterou chtěl prodat dalším osobám. Dealer byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými as psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.
 
Napojil se na přívod plynu
Po dobu přibližně půl roku neoprávněně odebíral 53letý muž plyn z distribuční sítě. V místě svého trvalého bydliště v Oseku se tlakovou hadicí připojil na přívodní vedení plynu a tento načerno odebíral. Podle odborného vyjádření způsobil poškozené společnosti škodu ve výši deset tisíc korun, policisté mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Krádeží způsobil poškození trafostanice
     Policisté pátrají po neznámém zloději, který u obce Mrzlice odcizil z trafostanice kolem 180 litrů chladícího oleje v hodnotě deset tisíc korun. V důsledku vypuštění kapaliny došlo k přehřátí a nevratnému poškození měděného vinutí trafostanice, náklady na opravu zřejmě přesáhnou stotisícovou hranici. Dalších přibližně dvacet tisíc korun bude muset poškozená firma vynaložit na odtěžení zeminy v okolí trafostanice, do níž část oleje unikla. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
Krádeží způsobil poškození trafostanice.mp3
 
Vloupání do kanceláře
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Řetenicích vloupal do kanceláře. V nočních hodinách přes přilehlé střechy vnikl do prostor poškozené firmy a následně z kanceláře odcizil dvě počítačové sestavy, kávovar, nářadí, příruční pokladnu a další věci v hodnotě přes 60 tisíc korun. Zloděj je podezřelý z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže, za které trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo v době od 16:00 hodin dne 1. října 2012 do 08:30 hodin dne 2. října 2012 v Teplicích, Rooseveltovo náměstí, před restaurací Pramen. Nezjištěný řidič neustanoveného motorového vozidla poškodil levou zadní část zaparkovaného automobilu tov. zn. BMW a z místa nehody odjel, aniž by splnil povinnosti uložené zákonem.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 3. 10. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem