Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl jako straka

TEPLICKO - Recidivista má "na triku" několik krádeží; Nezaplatila za zboží a další zprávy. 

Kradl jako straka

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí muži, který byl obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V minulosti 17krát odsouzený recidivista je podezřelý, že se v loňském roce dopustil nejméně osmi krádeží. Podle dosud zjištěných důkazů loni v červenci odcizil ze stolu v realitní kanceláři mobilní telefon a fotoaparát. V půlce srpna měl na nezjištěném místě využít nepozornosti poškozeného a z kapsy batohu mu odcizit peněženku s doklady a platební kartou, kterou se pak bez úspěchu pokusil vybrat peníze z bankomatu.

     Dále je podezřelý, že o pár týdnů později v prodejně tabákových výrobků v Teplicích odcizil z prodejního pultu dva kartony cigaret, přibližně ve stejné době v jiné trafice pak šanon s několika desítkami výherních stíracích losů. Také je mu kladeno za vinu, že ve skateparku v Teplicích ukradl z odloženého batohu mobilní telefon a o dva dny později využil v Dubí chvilky, kdy si poškozená ukládala nákup do zavazadlového prostoru, a z kabelky odložené na sedačkách jí vzal mobil.

     Policisté ho také podezírají, že začátkem září u východu ze supermarketu odcizil poškozenému z kapsy peněženku s doklady, penězi a platebními kartami a ve stejném týdnu v prodejně tabákových výrobků odcizil z prodejního pultu odloženou obálku s penězi. Poškozeným způsobil celkovou škodu téměř 48 tisíc korun, muž je trestně stíhán na svobodě.

Nezaplatila za zboží

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 45leté ženě, která kradla v teplickém supermarketu. Na prodejní ploše si podle zjištěných důkazů uschovala do batohu kosmetiku v hodnotě přes jedenáct set korun a prodejnu bez zaplacení zboží opustila. V minulosti 18krát odsouzená recidivistka je stíhaná na svobodě, v krajním případě jí hrozí až tříleté vězení.

Vykradená garáž

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do řadové garáže, ze které odcizil dětský motocykl, nabíječku autobaterií a elektrickou brusku. Celková škoda byla vyčíslena na více jak osm tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Krádež topných těles

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který z bytu v Řetenicích odcizil dvě topná tělesa. Škoda byla vyčíslena na jednadvacet tisíc korun, policisté po pachateli, kterému hrozí až dvouleté vězení, pátrají.

20. května 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem