Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl jako straka

LITOMĚŘICE – Mladý muž zákon nerespektuje a další info.... 

 

Kradl jako straka
Neobyčejnou drzost měl 20letý mladík z Roudnice nad Labem. Po propuštění s policejního útvaru se za několik hodin uchýlil k opakované krádeži. Na začátku května v chatové osadě Slavín v Roudnici nad Labem si vytvořil otvor v plotě, vnikl na pozemek, kde ukradl kolečko, dvě rule ocelového pletiva a pozinkovanou konev. Některé z těchto předmětů byly nalezeny ve sběrně druhotných surovin. Šetřením policisté zjistili, že se jedná o 20letého mladíka a 12. května mu sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Ještě téhož dne však ze střechy chaty na Slavíně ukradl dva vlnité hliníkové plechy. Tentokrát však nedostal žádnou šanci k obohacení. Policisté ho zadrželi přímo na místě činu a lapka skončil v policejní cele. O několik hodin později mu opakovaně sdělili podezření z přečinu krádeže. Poté ho ze zadržení propustili na svobodu. Za opakované krádeže hrozí nepolepšitelnému mladíkovi odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 

 

Sklad terčem zloděje
V uplynulých 14ti dnech v přesně nezjištěné době se do skladu v Hoštce vloupal dosud neustanovený pachatel. Nejednalo se o žádného troškaře. Ze stodoly sloužící jako sklad ukradl totiž věci v hodnotě v hodnotě několik desítek tisíc korun. Odvezl si nábytek a další uskladněné zařízení. Ve skladu postrádají několik interiérových dveří, lavice, stoly, kancelářské židle, elektroinstalaci, motory z různých zařízení, bojlery a další věci. Krádeží a poškozením věcí způsobil škodu, která byla předběžně vyčíslena na 300 000 Kč. Policie případ šetří jako podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Po pachateli pátrá.
 

 

Na TEMPU přišel návštěvník o peněženku
O víkendu navštívil automobilovou výstavu v Litoměřicích 38letý muž z Ústí nad Labem. Vyhlídnul si ho kapesní zloděj, který využil jeho chvilky nepozornosti a z tašky, jež měl přehozenou přes rameno, mu odcizil peněženku, doklady platební kartu, peníze a stravenky. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 1 440 Kč. Lapka se i s kradenými věcmi během mžiku vypařil jako pára nad hrncem.
 

 

Další krádež v Ředhošti
Trhy v Ředhošti se stávají týden co týden terčem zlodějů. Lapkové během minulých víkendů okrádali návštěvníky přímo u stánků na tržnici. V poslední víkendové neděli zaútočil zloděj na parkovišti. Předmětem krádeže se tentokrát staly věci ponechané v automobilu. Majitel osobního vozidla přišel o navigaci, osobní doklady, dvě platební karty a tři cestovní tašky s oblečením. Zloděj, který věci z automobilu odcizil, čelí podezření z přečinu krádeže.
 

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 16. 5. 2011
 

vytisknout  e-mailem