Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl jako straka

TEPLICE - Obviněný vykrádal byty i sklepy; Střet s vlakem nepřežila... 

Kradl jako straka
     Policistům se podařilo objasnit „šňůru“ vloupání, ke kterým došlo od února do června letošního roku v Bílině. Byl z nich obviněn 30letý muž, který se v uvedeném období vloupal do 6 bytů, tří sklepů a jednoho osobního vozidla. Z bytů kradl vše, na co přišel. Odnášel si elektroniku, mobilní telefony, šperky, platební karty, ale nepohrdl ani jídlem, nádobím, oblečením a obuví. Ze sklepních prostor pak poškozeným zmizela elektronika, nářadí nebo rybářské vybavení. V jednom případě si s sebou vzal na pomoc o čtyři roky mladšího muže, v ostatních případech kradl sám. Se zákonem má dopadený zloděj bohaté zkušenosti, o čemž svědčí i skutečnost, že obvinění mu policisté doručili do věznice, kde si odpykává trest za jinou majetkovou trestnou činnost. Vzhledem k bohaté trestní minulosti a škodě, která dosáhla výše téměř 340 tisíc korun, může soudce prodloužit lapkovi pobyt za mřížemi až o pět let.
 
Střet s vlakem nepřežila
     K tragické události došlo v pondělí večer na železniční trati mezi stanicemi Bílina a Oldřichov. Projíždějící osobní vlak zde srazil ženu, která se pohybovala v kolejišti. Podle prvotního šetření šla žena vstříc jedoucímu vlaku a nereagovala na výstražné zvukové signály strojvedoucího. Následkům zranění, která při střetu utrpěla, na místě podlehla.
 
Nebezpečná zlodějina
     Policisté dopadli zloděje, který se stal postrachem železničářů. Z přečinu krádeže a zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení byl obviněn 22letý muž, který nejméně ve dvou případech odcizil na Teplicku v prostorách kolejiště měděné vinutí cívky stykového transformátoru. Měď pak prodal do výkupny sběrných surovin a peníze užil pro vlastní potřebu. Dále se ve dvou případech pokusil měděné vinutí odcizit, při čemž byl vyrušen pracovníky drah. Celková škoda přesáhla 100 tisíc korun, pachateli hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.
 
 
 
Teplice, 26. 10. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem