Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl jako straka

TEPLICE - Obral i ostrahu; Zaměřil se na chaty... 

Kradl jako straka
     Jako kleptoman se zachoval 30letý muž, kterého zadržela ostraha supermarketu v Teplicích. Pachatel byl strážným přistižen se zbožím v hodnotě téměř 1800 korun, které uschoval do svých kapes a batohu a prošel bez zaplacení pokladnou. V kanceláři, kde čekal na příjezd policistů, využil nestřeženého okamžiku, kdy byl asi 10 minut bez dohledu a zaměstnanci bezpečnostní služby odcizil z kapsy volně pověšené bundy platební kartu, kterou uschoval do své peněženky. Kartu u něj následně našli policisté. Navíc bylo lapkovi prokázáno, že se začátkem února letošního roku vloupal v Teplicích do osobního vozidla VW Golf, ze kterého si ale nic neodnesl, jelikož byl vyrušen majitelem vozidla a z místa utekl. Muži bylo sděleno podezření  ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které může být odsouzen až k dvouletému trestu odnětí svobody.
 
Vykrádal chaty
    Policisté zadrželi 36letého muže z Teplic, který se v polovině prosince loňského roku v Horní Krupce vloupal do rekreační chaty, ze které si odnesl radiopřijímač, svítilny a 16 lahví alkoholu. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na 14 400 korun. Pokusil se vloupat i do další chaty, ale ve vniknutí mu zabránily mříže, a tak způsobil majiteli chaty škodu ve výši jeden tisíc korun na poškození. Za trestné činy krádeže mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Nemá počítač ani peníze
     Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Přijali oznámení od ženy, která si v lednu na internetovém inzertním portálu objednala od neznámého podezřelého kapesní počítač a poslala požadovanou částku přesahující 5 tisíc korun na bankovní účet uvedený v inzerátu. Do současné doby však neobdržela počítač ani jí nebyly vráceny peníze. Za trestný čin podvodu může být pachatel odsouzen až na dva roky za mříže.

Teplice 18. 2. 2010

vytisknout  e-mailem