Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradl kabely z tramvajové trati

LIBEREC - V polovině února letošního roku odcizil 19letý mladík několik metrů kabelů na tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Vratislavice sdělili v těchto dnech ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření 19letému mladíkovi z přečinu poškození cizí věci. Mladík, pocházející z Jablonecka, v polovině února letošního roku odcizil několik metrů kabelů na nově rekonstruované tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Kabely odcizil ve Vratislavicích nad Nisou, poblíž křižovatky Tanvaldská a Zvonková.  Důvod krádeže byl jasný, kabely potřeboval kvůli mědi, neboť ta se stále cení. Nůžkami na plech odstřihal kabely, které byly vloženy v ochranné trubce ve výkopu. Firmě, která kabely na stavbu trati instalovala, tak způsobil předběžnou škodu přes 10 tisíc korun. Policistům se podařilo u mladíka odcizené vodiče zajistit.

Mladík chtěl krádeží kabelů vyzískat peníze, ale místo toho se bude muset ze svého jednání zpovídat před soudem. Za poškození cizí věci mu nyní hrozí až jednoletý trest odnětí svobody.


30.4.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem