Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl kola i tága a koule

MOST - Lapka nakradl věci za 700 tisíc, skončil ve vazbě; Zloději kovů ohrozili dopravu 

 Kradl v domě, sklepě, garáži, hospodě i kulečníkové herně

Bohatou škálu krádeží má za sebou 38letý muž z Litvínova. Police ho obvinila z přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu a nebytovému prostoru. Podle policie měl muž v červnu vniknout do rodinného domu, kde odcizil 100 tisíc korun a výrobky spotřební elektroniky, vše za 203 tisíc korun. Krást chtěl i v areálu garáží v Litvínově. Byl však vyrušen a z místa raději utekl. Na místě však zanechal batoh s odcizeným notebookem, fotoaparátem a nechal tam i kolo. I to pocházelo z krádeže. Koncem května se vloupal do skladu restaurace v Meziboří, odkud odnesl tři jízdní kola a alkoholické i nealkoholické nápoje za 14 tisíc korun. Kradl i v kotelně litvínovské školní družiny, kde vzal řezačku spár betonu za 80 tisíc korun. Tu policie zajistila v garáži, kde muž neoprávněně bydlel po dobu dvou měsíců. Stopy zanechal v jedné kulečníkové herně. Hráče připravil o soupravy koulí a tág v hodnotě 68 tisíc korun a v šatně poškodil na dvacet zámků u šatních skříněk. Hodil se mu i prodlužovací kabel a ve skladu našel jízdní kolo. Celkem napáchal škody za 706 tisíc korun. V posledním případě měl společníka, 26letého Mostečana. V obytném domě v Litvínově spolu ukradli 4 jízdní kola za 45 tisíc korun. I on čelí obvinění z krádeže a poškození cizí věci. Už v minulosti kradl. Policie část lupu zajistila. Většinu lapkové však stačili prodat. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání 38letého muž. Tam nakonec Litvínovan skončil. Druhý pachatel si obvinění převzal ve vězení, kde je pro jinou trestnou činnost.


 

Muž se nastěhoval do bytu bývalé přítelkyně, která byla na dovolené

Deset dnů pobýval v cizím bytě 37letý muž z obce na Litvínovsku. Šlo sice o byt jeho bývalé přítelkyně, ale v bytě již neměl trvalé bydliště. Muž do bytu přišel druhý týden v červenci a bydlel v něm po deset dnů. V této době byla přítelkyně s dětmi na dovolené a o tom, že má doma podnájemníka, neměla ani potuchy. Když přijela domů, byla jeho přítomností nemile překvapena. Policie muži sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Muž do bytu vnikl bez násilí. V minulosti si totiž pořídil bez vědomí a souhlasu přítelkyně kopii klíče od vstupních dveří.


 

Zloději chtěli odcizit napájecí kabel, možná se popálili od elektrického oblouku

Mostečtí kriminalisté šetří případ zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Neznámý pachatel o víkendu v dopoledních hodinách poblíž železniční tratě mezi Mostem a Českými Zlatníky přesekl přívodní kabel pro napájení zabezpečovacího zařízení na trase Most – České Zlatníky. Jeho jednáním došlo k výpadku veškerých zabezpečovacích zařízení na trati. Díky tomu nešla návěstidla, kolejové obvody a přejezdy. Výpadek napájení zjistili pracovníci drah krátce po 11.30 hodině a následnou kontrolou úseku objevili na 44 km tratě poruchu. V zemi byla vykopána asi půlmetrová jáma a v ní byl přeseknutý kabel. Na místě ležela i sekyrka, která byla od elektrického oblouku částečně roztavená a ohořelá. Poškozené dráhy vyčíslily předběžně škodu na částku 14 tisíc korun. Pachateli tohoto jednání hrozí až šestiletý trest odnětí svobody. Ten se možná od sekyrky popálil na rukách. Policie s pracovníky drah objevili i další výkopy, kde si zřejmě zloděj připravoval napájecí kabel odcizit. Asi ho někdo vyrušil a on od rozdělané práce utekl.


 

Zloděj vykradl sklep, kolo nechal u popelnic, když ho vyrušil svědek

Zloděje vyrušil náhodně svědek časně ráno v sobotu v jedné obci na Litvínovsku. Ten uslyšel kolem 04. hodiny rámus z ulice a vykoukl z okna ven. Uviděl u popelnic neznámého muže. Zakřičel na něj. Lapka se lekl a rychle utekl. Na místě nechal stát dětské jízdní kolo. Jak se ukázalo, kolo pocházelo ze sklepa, kde ho zloděj odcizil. Kromě kola vzal i kolečkové brusle a dětskou přilbu. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku dva tisíce korun. Případ krádeže vloupáním šetří hamerští policisté.


 

Usnul a přišel o peníze, mobil a doklady celé rodiny

Zloděj obral mladého muže z Mělníka. Ten v Mostě navštívil o víkendu jednu hernu v centru města. U stolu však usnul a spal poměrně dlouho, až do druhého dne. Když se dopoledne probudil, zjistil, že mu někdo ze stolu odcizil peněženku. V ní měl muž několik tisíc korun, platební kartu a osobní doklady členů jeho rodiny. Zloděj mu měl odcizit i mobilní telefon. Poškozený vyčíslil hmotnou škodu na dvanáct tisíc korun a krádež ohlásil mosteckým policistům.


 

Jel rychle a byl pod vlivem alkoholu

Podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky si od mosteckých policistů převzal 34letý muž z Ústecka. Toho v pátek večer kontrolovala dopravní hlídka policie na silnici I/13 a to z důvodu překročení povolené rychlosti, kdy mu policisté naměřili 141 km/hod. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní a vyšší jak jedno promile. Řidič byl zadržen a přišel o řidičský průkaz. Podrobil se lékařskému vyšetření a odběrům ke zjištění hladiny alkoholu v krvi.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30. července 2012


 


 


 

vytisknout  e-mailem