Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl kovy v domech

MOST - Násilím vnikal do neobydlených domů janovského sídliště; Při útěku zlodějům vypadl lup.  

 Spidermana musel vrátit

Figurku Spidermana přišel ukrást do jednoho mosteckého supermarketu 32letý muž z Litvínova. Údajně ji chtěl pro syna. Hračku v krabici si v oddělení pro děti ukryl pod bundu a poté prošel pokladnou bez placení. Tam ho zadržel pracovník ostrahy. Podezřelý tvrdil, že nic nevzal. Lup v hodnotě 1 500 korun však nakonec vrátil a skončil na policii, odkud si s ohledem na svoji kriminální minulost odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Kradl v prázdných panelácích janovského sídliště

Tři případy krádeží barevných kovů má mít dle hamerské policie na svědomí 46letý muž z Litvínova. Ten vykrádal sklepy neobydlených domů na sídlišti v Janově. Koncem minulého měsíce ve večerních hodinách vnikl do sklepních prostor prázdného domu, kde proboural zdivo a z bytové jednotky odcizil měděné koleno od plynového potrubí. Jiný lednový večer vyrazil u panelového domu ytongové kvádry, vnikl do suterénu domu a odnesl mosazný uzávěr vody a kus přívodního potrubí. Do třetice se v únoru vloupal do uzamčeného domu, kde odstranil násilím mříže u sklepa. Ukradl kovový ventil na vodu a poškodil měděnou trubku od plynu, kterou se pokusil odcizit. Muž již v minulosti kradl a byl za to odsouzen. Policie ho obvinila z přečinu krádeže, za který mu hrozí trest ve výši až tři roky. Lup skončil ve sběrně.


 

Policie muže, kteří kradli v supermarketu a utekli, vypátrala

Mostečtí policisté odhalili dva muže, kteří kradli v supermarketu a při pokusu o zadržení utekli. Dva muži ve věku 20 a 22 let, jeden z Mostu a druhý z Chomutova, přišli do obchodu v Mostě krást. Z regálu vzali tři lahve alkoholu a 60 balíčků žvýkaček, vše v hodnotě 2 200 korun. Lup si ukryli pod oděvy. Pracovníci ostrahy je zahlédli, jak se u pokladny snaží protlačit frontou, aby prošli bez placení a chtěli je zadržet. Mladíkům při útěku vypadly dvě lahve a několik balení žvýkaček. Policie oběma sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném řízení.


 

Odcizené lešení prodal

Na scestí se dostal 44letý muž z Litvínova. V jedné firmě, kde pracoval, odcizil v loňském roce lešení. To pak nabídl k prodeji jinému. Část lupu byla zajištěna u nového majitele. Poškozena firma vyčíslila škodu na částku 400 000 korun. Vyšetřovatel mostecké policie Litvínovana obvinil z přečinu krádeže a stíhá ho na svobodě. Za tuto krádež může soud uložit pachateli až pětiletý trest odnětí svobody.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. února 2015

vytisknout  e-mailem