Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl na cizím

LOUNY - Vězení ho nenapravilo. 

Ve čtvrtek brzy ráno se do Vroutecké ulice v Podbořanech vydal 21letý mladík z Českobudějovicka. Přelezl oplocení a zděné zídky soukromých pozemků, až vnikl do areálu jedné bývalé restaurace. Odtud odcizil matrace, potahy na reklamní slunečníky a kovovou konstrukci kočárku. Z tohoto pozemku vnikl na sousední zahradu, kde odcizil hliníkové plechy. S kořistí se následně odebral do sběrného dvora, kde byl kontrolován policejní hlídkou. Škoda, kterou způsobil, byla odhadnuta na 3 400 Kč. Mladý muž se uvedeného skutku dopustil i přesto, že v posledních třech letech byl za přečin krádeže již pravomocně potrestán a odsouzen Okresním soudem v Jindřichově Hradci. Souhrnný nepodmíněný trest vykonal teprve 5. července 2014! Nyní má na krku další krádež, ze které mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření ve čtvrtek 10. 7. 2014. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.
 
Úvěrový podvod
 
Pětapadesátiletého muže z Plzeňska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro přečin úvěrového podvodu. Toho se dopustil v létě minulého roku, když prostřednictvím jedné prodejny v Žatci uzavřel úvěrovou smlouvu s brněnskou finanční společností na nákup televizoru a satelitu v prodejní ceně 28 399 Kč. Zavázal se hradit pravidelné měsíční splátky, ale nakonec nezaplatil ani jednu. Jak následně vyšlo najevo, ve smlouvě uvedl vědomě nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši svého příjmu. Společnost tak poškodil o výše uvedenou částku. Jelikož se v místě bydliště muž nezdržoval, byl na pohybu, bylo po něm vyhlášeno pátrání. V minulých dnech byl zadržen a policejním komisařem obviněn. Po provedených úkonech byl propuštěn na svobodu. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Požár v Ležkách
 
V neděli, mezi jednou a druhou hodinou ráno, vypukl v jedné hospodářské budově v obci Ležky požár. Došlo ke shoření cca 120 tun uskladněného sena a oheň zničil eternitovou střešní krytinu s dřevěnou nosnou konstrukcí. K likvidaci požáru vyjížděli profesionální hasiči z Podbořan, sbor dobrovolných hasičů z Podbořan, Vroutku, Kryr, Lubence a Jesenice. Vyšetřovatel hasičů dosud příčinu nestanovil a po úplném dohoření sena uvnitř budovy provedou hasiči s policisty bližší ohledání místa činu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1 500 000 Kč.
 
Nafta zmizela i z traktorů
 
Pohonné hmoty se nekradou výhradně z kamionů, ale také z různých zemědělských strojů, autobusů a dalších motorových vozidel. Jeden z posledních případů šetřili policisté v Oboře na Lounsku, kde vnikl dosud nezjištěný pachatel na pozemek oploceného areálu jedné zemědělské společnosti a ze dvou zaparkovaných traktorů odcizil 300 a 100 litrů motorové nafty. Dalších 50 litrů tohoto paliva odčerpal z palivové nádrže odstaveného pracovního nakladače. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 14 391 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli-ích pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 15. července 2014

vytisknout  e-mailem