Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl na stavbě i v obchodě

MOST - Řemeslníkovi ukradl peněženku, v obchodě si vzal boty; Zneužili sociální dávky. 

Zneužili sociální dávky
Litvínovští policisté sdělili podezření ze spáchání podvodu několika osobám kvůli zneužití sociálních dávek. Žena ve věku 55 let spolu s 20letým mužem měli neoprávněně pobírat dávky ve výši 20 tisíc korun. Při řízení ve věci žádosti o dávky v hmotné nouzi neuvedli skutečnost, že muž nabyl nemovitosti a došlo z jejich strany k neoprávněnému přijímání dávek pomoci v hmotné nouzi.

I 40letá žena z Litvínova se měla dopustit podvodu, když  neuvedla výdělky za rozhodné období, kdy pobírala dávky na bydlení. Žena způsobila škodu ve výši 15 600 korun a škodu splácí. Litvínovan ve věku 35 let měl pobírat příspěvek na bydlení, i když pracoval. To však řádně neuvedl při řízení a tuto skutečnost si nechal pro sebe. I on si stejně jako 40letá žena od policie odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu podvodu.

Na stavbě okradl řemeslníka a v obchodě ukradl boty
Ač byl v minulosti za krádež potrestán, opět jednal na hraně zákona a to ve dvou případech. Muž ve věku 29 let z Mostu měl v Mostě v ulici J. Seiferta vniknout do rozestavěného domu a tam v patře našel tašku, ze které měl odcizit peněženku s doklady jednoho zaměstnance, který na rekonstrukci obytného domu pracoval. Muž v peněžence našel platební kartu a s tou se třikrát pokusil neúspěšně o výběr peněz u bankomatu. Jeho totožnost záhy vypátrali policisté obvodního oddělení v Mostě. Muž měl krást i v jednom mosteckém obchodě, kde si v kabince ukryl pod bundu pánské boty v hodnotě 1 599 korun a s těmi prošel bez placení přes pokladny. Při odchodu ho zadrželi pracovníci ostrahy a předali policii. Ti muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 

Na diskotéce přišel o tisíce korun
Policie v Mostě šetří případ krádeže na osobě. K němu mělo dojít o víkendu v jedné mostecké diskotéce na sídlišti Zahradní. Tam byl jeden Mostečan a někdo mu v pozdně nočních hodinách v nestřeženém okamžiku odcizil ze zadní kapsy kalhot peněženku. V ní měl poškozený osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost. Muž vyčíslil škodu na částku sedm tisíc korun a krádež oznámil policistům.

O víkendu někdo poškodil dvě auta
Dva případy poškozených osobních automobilů šetří policisté z víkendu. Neznámý poberta na parkovišti před nákupním centrem v ulici Chomutovská poškodil během desítek minut nezjištěným předmětem lak u zaparkovaného vozu značky Mercedes. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 30 tisíc korun. Jiný vandal poničil v obci Obrnice na ulici osobní vůz VW a majiteli tak způsobil škodu ve výši 40 tisíc korun. Případy trestného činu poškození cizí věci se nyní zabývají obrničtí a mostečtí policisté.

29. dubna 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem