Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradl naftu a poté způsobil nehodu

Oderští policisté objasnili loňské případy krádeže pohonných hmot a stejného pachatele, který způsobil dopravní nehodu. 


Oderským policistům se podařilo ve spolupráci s novojičínskými kriminalisty objasnit loňské případy krádeže a viníka dopravní nehody, ze kterých je podezřelý jednadvacetiletý mladý muž z  Havířova. Podezřelý mladík měl na konci října minulého roku s vozidlem  Škoda  Superb v obci Březová, okres Opava, na benzínové čerpací  stanici, natankovat do  připravených plastových barelů přes 164 litrů motorové nafty a z místa bez placení ujet. Škoda  tehdy činila téměř pět tisíc korun. Téhož dne mladík v Odrách na čerpací stanici natankoval do plastových barelů okolo 130 litrů  motorové nafty v hodnotě přes čtyři tisíce  korun a z místa rovněž bez placení ujel. Celková škoda krádeže motorové nafty přesáhla částku devět tisíc  korun.
Podezřelý téhož dne jel s vozidlo ve Fulneku, kde způsobil dopravní nehodu a z místa utekl. Na místě zanechal havarované vozidlo, které policisté i s odcizenou motorovou naftou a dalšími věcmi zajistili.
Policisté rovněž  zjistili, že řídil vozidlo, ačkoliv  mu byl uložen Okresním soudem v Ostravě  trest spočívající  v zákazu řízení motorových vozidel na dobu jednoho roku. Trest  mu měl vypršet na konci záři letošního roku.
Podezřelý se pod tíhou důkazu k činu přiznal, jakož i k tomu, že řídil uvedené vozidlo, se kterým následně způsobil dopravní nehodu. V současné době mladík čelí podezření hned ze tří trestných činů krádež, maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového  vozidla bez řidičského oprávnění. Pachatele  policisté stíhají na svobodě. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.

vytisknout  e-mailem