Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl napříč krajem, byl dopaden

CHOMUTOVSKO - Policisté totožnost zloděje zjistili; Prodávala pervitin. 

Chomutovským policistům se podařilo objasnit několik krádeží v obchodech spáchaných na různých místech Ústeckého kraje. Díky osobní znalosti zjistili totožnost osoby, která má mít na svědomí celkem čtyři krádeže hlavně v prodejnách s drogistickým zbožím, v jednom případě šlo o prodejnu obuvi. Dopustit se jich měl 32letý Mostečan v průběhu několika posledních týdnů. Zvolil si drogerie v Chomutově, Teplicích a Trmicích, kde měl za provozu z regálů odcizit převážně toaletní vody, ale také například holicí strojek nebo sluneční brýle. Zboží si měl vždy uschovat pod oděv a poté bez zaplacení prodejnu opustit. V jednom případě se mu krádež nezdařila podle představ, když ho v teplické prodejně obuvi zastavila prodavačka a vyzvala k vydání bot, které nezaplatil. Obuv tedy vrátil, ale z obchodu pak utekl. Škody, které měl popsanými krádežemi způsobit, byly vyčísleny na více než 8 tisíc korun.

Nakonec však spadla klec. Poté, co policisté zjistili totožnost podezřelého, vyžádali od státního zástupce souhlas s jeho zadržením. Muž byl nakonec zadržen policisty v Mostě.

Kromě trestného činu krádeže je dotyčný podezřelý i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Důvodem je, že se i přes soudně uložený zákaz pobytu v okrese Teplice zdržoval mimo jiné právě i v Teplicích. Recidivistu, který byl teprve letos v květnu propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, soud poslal do vazby. Hrozí mu znovu vězení, tentokrát až tříleté.

Prodávala pervitin

Z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil vyšetřovatel ženu z Jirkova. Ta se měla podle informací kriminalistů zabývat distribucí pervitinu. Drogu měla prodávat po dobu nejméně několika měsíců, a to přímo v panelovém domě, kde bydlí, ale i jinde v Jirkově. Osmatřicetileté ženě za zmíněný trestný čin hrozí u soudu až pětiletý pobyt za mřížemi. Stíhána je na svobodě.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 13. září 2022

vytisknout  e-mailem