Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl od ledna

CHOMUTOV - Na zahrádce hořelo, Nález munice... 

Kradl od ledna
Patnáct vloupání v okresním městě má na svědomí 35letý místní obyvatel.  Od poloviny ledna letošního roku se postupně vloupal do sklepů, garáží, atánu na zahrádce, zaparkovaných vozidel, komory v mezipatře domu, školní družiny a učebny ve škole. Z garáží zmizely pneumatiky, pohonné hmoty a nářadí, ze sklepů zase disky kol, opět pneumatiky a různé nářadí, z altánu zahradní technika, z komory dětské hračky a potraviny, ze zaparkovaných aut sebral autorádia a nářadí. Různou techniku pachatel odnesl ze školní družiny a v učebně na základní škole sebral zase hudební nástroje. Celková škoda dosáhla na úctyhodných 230 tisíc korun. Obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody putovalo do vazební věznice v Litoměřicích. Tam se totiž pachatel v současné době nachází z důvodu spáchání jiné trestné činnosti.     
 
Na zahrádkách hořelo
Jirkovští policisté, společně s hasiči, vyjížděli do zahrádkářské kolonie za objektem místní drůbežárny, kde hořel zahradní altán. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škodu na majetku majitel vyčíslil na 50 tisíc korun. Vyšetřovatel hasičů uvedl, že k požáru došlo nejspíše neodbornou manipulací s otevřeným ohněm, vyloučil úmyslné zapálení a případ si převal k došetření.
 
Nález munice
Policejní oddělení v Jirkově přijalo oznámení od občana, který v katastru obce Jindřišská nalezl munici. Při hledání vhodných kamenů na svou skalku nalezl náhodně jeden kus průbojného náboje ráže 30 mm. Na místo přivolaný pyrotechnik uvedl, že se jedná o náboj z druhé světové války a převzal ho k likvidaci. Další munice na místě nalezena nebyla.
 
Kradl kabely  
Firmě z Račetic způsobil škodu za 19 tisíc korun mladík z Loun. Z obytných stavebních buněk totiž odpojil měděné kabely pro přívod elektrické energie a chtěl je odcizit. To se mu ovšem nepodařilo neboť byl zadržen. 19letému pachateli bylo sděleno podezření z krádeže a po výslechu byl propuštěn. Jeho další vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Zmizely včely
Na policejní útvar v Radonicích se dostavil muž z Mašťova a oznámil, že mu zmizely včely.Neuletěly, ale kdosi je odcizil. Maringotku s dvaceti včelstvy měl majitel umístěnou poblíž obce, u místa zvaného Nový Mlýn. Když po třech dnech přišel, maringotka byla pryč. Škodu, která mu vznikla, vyčíslil na rovných 100 tisíc korun. Po pachateli bylo zahájeno pátrání.
 
Za olej nezaplatil
41letý muž z Bečova u Mostu je podezřelý z krádeže. Na benzínové čerpací stanici v ulici Černovická odcizil z uzavíratelného stojanu celkem sedm kusů plastových lahví s motorovým olejem. Bez placení pak z místa ujel. O hodinu později byl však zadržen v Klášterci nad Ohří. Za krádež v hodnotě šest tisíc korun bude tedy potrestán, skutku se dopustil přesto, že za stejnou činnost stanul před soudem v Mostě již v roce 2009.
 
Chomutov 28.4.2010

vytisknout  e-mailem