Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl od začátku roku

CHOMUTOV - Z auta sebral nákup, Muž měl štěstí... 

Kradl od začátku roku
Jirkovští policisté pátrali po pachateli, který v měsíci únoru poškodil ve městě zaparkované vozidlo Ford Transit. Zloděj se sice do auta nedostal, ale i tak způsobil škodu za 23 tisíc korun. Pátrání po pachateli bylo tentokrát úspěšné. Policejní komisař obvinil z pokusu krádeže, krádeže, výtržnictví a poškození cizí věci 21letého místního obyvatele. Bylo totiž zjištěno, že muž má na svědomí další vloupání. Na začátku března vnikl do suterénu domu v ulici Červenohradecká a z bývalé prádelny odnesl kalové čerpadlo. V ulici Hrdinů pak v dubnu vnikl do garáže, odkud odcizil dvě jízdní kola. Poslední případ se stal v Chomutově, kdy vnikl do volně přístupného skladu místní restaurace a pokusil se odnést tři přepravky s nápoji. Tady ho překvapil majitel a tak z místa utekl. Majitelům vznikla škoda za dalších 31 tisíc korun. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Z auta sebral nákup
Škodu za 2300 korun způsobil neznámý zloděj poškozenému tím, že mu vnikl do auta a odtud sebral dvě tašky s nákupem. Kromě toho zmizely majiteli i sluneční brýle a řetízek z bílého kovu. K vloupání došlo v polovině dubna v Jirkově, Žižkova ulice. Nyní policisté zjistili, že uvedenou krádež má na svědomí 26letý Jirkovák.
 
Muž měl štěstí
Na chomutovský policejní útvar přišel poškozený a oznámil, že mu kdosi odcizil v ulici Matěje Kopeckého peněženku s hotovostí. Při výpovědi stanovil škodu na 10 tisíc korun. Tentokrát měl muž štěstí, jeho peněženka se našla v ulici Pražská, kde mu vypadla z kapsy. Nechyběla hotovost, osobní doklady ani platební karty a tak mohli policisté vyšetřování případu odložit.
 
V bytě neměli co pohledávat
Smlouva na pronájem bytu v ulici na Blatenské skončila 38leté ženě a jejímu 41letému příteli. Tuto skutečnost však pár odmítl respektovat, společně vypáčili vchodové dveře a vnikli do bytu. Majitelé se proto obrátili na policii a vniknutí oznámili. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že oba pachatelé jsou pod vlivem alkoholu. Muž při provedené dechové zkoušce nadýchal 1,89 promile alkoholu, žena pak o poznání více. Jí přístroj naměřil 3,12 promile alkoholu v dechu. Na oba čeká obvinění nejen z porušování domovní svobody, ale i z neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru.
 
V chatách řádil zloděj
Ve Stanné na Chomutovsku kdosi vykradl čtyři rekreační stavení. Zloděj chaty prohledal a odnesl elektroniku, zahradní techniku, nářadí a další věci. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na 105 tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté z Března, bude-li dopaden, čekají na něj  obvinění hned ze tří trestných činů - krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
6. června 2011  
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem