Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradl pod rouškou tmy

LIBEREC - Odhalili ho strážníci.  

Ani tma "neochránila" zloděje, který se v sobotu před čtvrtou ráno vloupal do prodejny, před spravedlností. Muž se vloupal v Chrastavě do prodejny Penny Market, ve které si nabral různé potraviny, cukrovinky, pití a tašky. "Nákup" v hodnotě přes šest tisíc korun si vynesl před prodejnu a pak obtěžkán taškami odcházel. Měl ale smůlu, neboť na něho "narazila" hlídka městské policie. Těm se na otázku, odkud si zboží nese, doznal k vloupání do Penny Marketu. Strážníci tak nočního zákazníka zadrželi a předali chrastavským policistům. 30 letý muž byl následně po provedení výslechu z vloupání do prodejny obviněn. 

Policisté měli ale s tímto mužem co dočinění již den předtím.  To se snažil ukrást ze zahrady jednoho z domů v Chrastavě čtyři železné trubky o váze 80 kg. Přistihl ho ale majitel domu, trubky musel vrátit a sám skončil na policejní služebně.

Vzhledem k tomu, že se nenechal odradit a trestnou činnost páchal dál (vloupání do Penny Marketu), podali policisté podnět na vazební vyšetřování z předstižních důvodů (tedy z obav, že ve své trestné činnosti bude nadále pokračovat). 30 letý muž má navíc s protizákonným jednáním zkušenosti. V posledních třech letech byl Okresním soudem v Liberci za podobné majetkové delikty odsouzen a potrestán.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 461 207

vytisknout  e-mailem